search
Makers van 'Queen's Gambit' en 'Chernobyl' komen met epische sci-fi serie
Series / Nieuws

Makers van 'Queen's Gambit' en 'Chernobyl' komen met epische sci-fi serie

Met de namen die bij deze scifi-serie betrokken zijn moet het wel iets moois worden!

FX heeft aangekondigd dat ze een miniserie maken gebaseerd op Mary Doria Russells boek The Sparrow. Scott Frank, bedenker en regisseur van The Queen's Gambit, neemt de verfilming voor zijn rekening.

Frank zal het script van alle afleveringen schrijven, maar laat de regie over aan Johan Renck (Chernobyl), die afzag van The Last of Us om deze serie te maken.

The Sparrow werd gepubliceerd in 1996 en gaat over een groep jezuïeten die, onder aanvoering van de taalkundige/pater Emilio Sandoz, als eerste contact leggen met een buitenaardse beschaving. Het Vaticaan stuurt ze voor een geheime missie naar de buitenaardse planeet om het bestaan van God te onderzoeken.

De missie loopt echter uit op een ramp en Sandoz moet als enige overlevende terugkeren naar de aarde om het Vaticaan te berichten over wat hij heeft meegemaakt.

Weer een hit voor Frank
Frank heeft net een megasucces geboekt met The Queen's Gambit, dus er zal met veel interesse worden uitgekeken naar zijn nieuwe project. Hij werd eerder ook twee keer genomineerd voor een Oscar (voor de scripts van Logan en Out of Sight) en kreeg drie Emmy-nominaties voor het maken van Netflix-miniserie Godless.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen