search

Ons nieuws van zaterdag 16 januari 2021

HBO-serie 'The Last of Us' verliest zijn regisseur
Series / Nieuws

HBO-serie 'The Last of Us' verliest zijn regisseur

Een nieuwe, ook getalenteerde regisseur heeft zich inmiddels alweer aangediend.

De Russische regisseur Kantemir Balagov, die verantwoordelijk was voor de bejubelde film Beanpole, is gestrikt om de pilot-aflevering van HBO-serie/gameverfilming The Last of Us te regisseren.

Craig Mazin, de bedenker van de met prijzen overladen HBO-miniserie Chernobyl schrijft het script en doet dienst als uitvoerend producent. Ook Neil Druckmann, schrijver en bedenker van het spel, produceert.

De serie laat zien hoe de moderne samenleving na 20 jaar is vernietigd door een schimmelachtige pandemie. Het verhaal richt zich op de relatie tussen de geharde Joel en een tienermeisje genaamd Ellie, die de mogelijke sleutel tot een geneesmiddel is.

Oude regisseur vertrekt
Joel wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie door een quarantaine-zone heen te smokkelen. Maar wat als een kleine klus lijkt te beginnen, mondt uit in een hartverscheurend gevecht om te overleven.

Eerder werd bekend dat Chernobyl-regisseur Johan Renck de pilot zou maken, maar hij moest van de klus afzien door zijn drukke schema.

Lees ook: Goed nieuwe voor grootse tv-serie 'The Last of Us' van HBO

Lees ook: HBO-serie 'The Last of Us' zal de populaire games versterken
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen
Series / Featured

3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen!

Hieronder drie tips voor series met veel actie en superhelden die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Titans | Bing nu! | 2 seizoenen

In deze stevige superheldenserie is Batmans ex-partner Dick Grayson een eigen weg ingeslagen en komt enkele jonge helden met problemen tegen. Ze hebben hard een mentor nodig. Met Brenton Thwaites, Anna Diop, Teagan Croft en Ryan Potter.Arrow | Bing nu! | 8 seizoenen

Deze eerste serie in het Arrowverse laat ons Stephen Amell zien in de rol van Green Arrow, een rijke playboy die een superheld wordt en met zijn speciale pijlen de stad van schurken verlost. Ook met rollen voor Katie Cassidy, David Ramsey en Willa Holland zijn er acht seizoenen te zien.The Defenders | Bing nu! | 1 seizoen

De team-up serie met de Netflix/Marvel-helden laat ons een strijd zien tussen Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage én Iron Fist en gemeenschappelijke vijanden wanneer New York wordt bedreigd door een duistere samenzwering. Uiteraard staan ook de soloseries op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ maakt mogelijk serie over heel tof X-Men personage
Series / Nieuws

Disney+ maakt mogelijk serie over heel tof X-Men personage

X-Men personage Rogue zal een eigen serie krijgen als we de verhalen mogen geloven.

De X-Men komen naar het Marvel Cinematic Universe. Maar het kan goed zijn dat het nog een lange tijd gaat duren voordat we dan eindelijk een film te zien krijgen over de personages.

Toch horen we nu dat er al gekeken wordt naar de mogelijkheid om een van de vele X-Men personages een rol te geven in een serie. De site Giant Freakin Robot stelt dat er gekeken wordt naar een project dat Marvel's Rogue gaat heten.

Rogue-serie
Rogue is een van de X-Men die in eerste instantie als onze ingang voor de wereld van de X-Men diende. Het personage was viermaal te zien in de films, tussen 2000 en 2014, van X-Men tot X-Men: Days of Future Past en werd gespeeld door Anna Paquin.

De hoop voor de fans zal zijn dat Rogue een betere behandeling krijgt dan in de films van Fox het geval werd. Ze werd veel te weinig gebruikt en veranderde in de films niet echt in het sterke personage dat blaakt van het zelfvertrouwen dat we uit de comics kennen.

Marvel Studios kijkt dus snel naar manieren om de X-Men te verfilmen, waarschijnlijk voor Disney+.

Lees ook: Disney+ lanceert vandaag 'WandaVision': We bereiden je vast voor

Lees ook: Nieuwe Disney+-serie 'WandaVision' krijgt meteen een tweede seizoen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Lost in Space' seizoen 3 toont eerste beeld van achter de schermen
Series / Foto's

Netflix-serie 'Lost in Space' seizoen 3 toont eerste beeld van achter de schermen

Netflix-serie Lost in Space is nu klaar met de opnames van het derde seizoen.

De opnames van het derde en het laatste seizoen van Lost in Space van Netflix zijn al rond. Dat werd door Netflix gevierd met een foto van de filmset.

Het derde seizoen van de serie wordt het laatste. Netflix liet nu op Twitter weten dat het al klaar is met de opnames van de derde reeks. Op het beeld zien we Will Robinson die een teder moment deelt met de buitenaardse robot die zowel zijn vriend is, als de beschermer van de jonge knul.

Grote geheimen
Het derde seizoen zal nog heel wat geheimen gaan onthullen over de twee personages en de rest van de cast. De finale van het tweede seizoen zag de personages naar een onbekende sector van de ruimte springen, en het langverloren schip Fortuna ontdekken.Tijdens de eerste twee seizoenen is Lost in Space veel geprezen om zijn visuele effecten. De wereld die getoond werd, bleek dan ook erg rijk en eigenlijk ook erg mooi.

Hoewel de serie al na drie seizoenen eindigt en dit voor fans te weinig zal zijn, is het voor Netflix helemaal niet zo'n slechte score. Meestal eindigen series daar al na twee seizoenen.

Lees ook: 'Lost in Space' seizoen 3: Dit moet je weten

Lees ook: Netflix-serie 'Lost in Space' krijgt een 3e en laatste seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wil je weten waar 'The Falcon and the Winter Soldier' echt over gaat?
Series / Nieuws

Wil je weten waar 'The Falcon and the Winter Soldier' echt over gaat?

De nieuwe Marvel-serie verschijnt al in maart op de streamingdienst Disney+.

Disney+ en Marvel Studios gaven enige tijd geleden al aan dat de focus de komende tijd op de series zal komen te liggen. Ondanks dat er nu nog vier bioscoopfilms gepland staan in 2021, is de kans groot dat deze opnieuw gaan opschuiven.

Daarom heeft Disney waarschijnlijk veel energie gestoken om de series in het Marvel Cinematic Universe af te ronden. In een moordend tempo zullen dit jaar de series elkaar opvolgen.

We startten gisteren met WandaVision en het jaar wordt afgerond met Hawkeye. Tussendoor verschijnen Loki, Ms. Marvel en de animatieserie What If...?

The Falcon and the Winter Soldier
Maar voordat die te zien zijn krijgen we als eerste The Falcon and the Winter Soldier en acteur Anthony Mackie (Sam Wilson/Falcon) heeft onthuld waar de serie nu eigenlijk over gaat.

In gesprek tijdens de The Jess Cagle Show liet hij weten dat nog helemaal niet duidelijk is wie het schild aan Captain America definitief zal overnemen.

"Nee, dat weten we nog niet," zei Mackie. "Aan het einde van Avengers: Endgame had Cap besloten dat hij met pensioen ging en hij vroeg mij of ik het schild wilde aannemen, maar op geen enkel moment stemde ik ermee in of zei ik dat ik Captain America zou worden. Dus de serie laat het verhaal zien over wie het schild gaat dragen en wie Captain America wordt als Steve niet terugkomt."

Vanaf 19 maart op Disney+
The Falcon and the Winter Soldier zou uit zes afleveringen bestaan en moet op 19 maart starten op Disney+, vlak nu WandaVision.Lees ook: Zien we deze jonge Avenger ook in 'The Falcon and the Winter Soldier'?

Lees ook: Nieuwe 'Falcon and the Winter Soldier'-serie heeft een enorm budget
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassing: Er zit een heel bekende schurk in de serie 'Batwoman'
Series / Nieuws

Verrassing: Er zit een heel bekende schurk in de serie 'Batwoman'

Binnenkort start het tweede seizoen van Batwoman op de zender The CW.

Het tweede seizoen van Batwoman gaat morgen van start op de zender The CW en daarin zien we niet alleen een nieuwe actrice als de titelheldin, maar ook een schurk die we recent nog zagen op het witte doek.

En die schurk is Black Mask en deze zal stap voor stap uitgroeien tot de voornaamste slechterik in de serie waarin actrice Javicia Leslie de rol overneemt van de na één seizoen opgestapte Ruby Rose.

Black Mask zagen we begin 2020 nog in de film Birds of Prey en daarin werd deze gespeeld door topacteur Ewan McGregor. In de serie is hij niet te zien, aangezien de rol wordt ingevuld door een andere acteur.

Seizoen 2 van Batwoman
In het tweede seizoen zien we hoe de False Face Society een nieuwe drugs verspreidt in Gotham, met de naam Snakebite. Op een zeker ogenblik zal Roman Sionis / Black Mask ontmaskerd worden als de leider van de False Face Society.

Ook zien we in de serie Zsasz, gespeeld door Alex Morf. Wie Black Mask speelt is nog niet bekend. Morgen begint het nieuwe seizoen met de aflevering "What Happened to Kate Kane?"

Lees ook: Slecht nieuws voor Arrowverse-fans: Dit jaar geen crossover

Lees ook: Ontmaskering op nieuwe poster voor aanstaande 'Batwoman'-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The 100' spin-off gaat niet naar Netflix komen
Series / Nieuws

'The 100' spin-off gaat niet naar Netflix komen

The 100 krijgt een prequel, maar die gaan we niet zien op Netflix helaas.

De jarenlange overeenkomst tussen The CW en Netflix is voorbij. En dus zoekt The CW nu naar een andere streamingdienst om als thuis te dienen voor de geplande prequelserie op The 100.

The 100 was een groot succes op The CW. Een deel van dat succes kwam voort uit het feit dat die serie beschikbaar was op Netflix. De deal stond Netflix ook toe om een serie als Chilling Adventures of Sabrina te maken. Maar nu is de exclusieve deal voorbij.

Nieuw thuis zoeken
Tegenover Deadline zei The CW-baas Mark Pedowitz dat het nog niet zeker is waar het heen gaat met de vele series.

"We voeren constant gesprekken over zowel The Canaries als The 100. Op dit moment denk ik helaas dat The Canaries niet door zal gaan. Maar de gesprekken over The 100 zijn wel heel actief en vinden nog plaats. Er zit een component met HBO Max aan als dat gaat gebeuren," aldus Pedowitz.

HBO Max en The CW hebben in elk geval wel een goede samenwerking. Series die The CW maakte en op DC Universe terecht kwamen, werden al naar HBO Max verhuisd. Vreemd klinkt het dus niet als de prequel op The 100 daar heen gaat.

Lees ook: 'The 100' moest echt heel anders zijn

Lees ook: Hoe staat het ervoor met de 'The 100' spin-off?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brengt 'The Walking Dead' eindelijk antwoorden over verdwijning Rick Grimes?
Series / Nieuws

Brengt 'The Walking Dead' eindelijk antwoorden over verdwijning Rick Grimes?

The Walking Dead lijkt eindelijk met antwoorden te gaan komen in de komende afleveringen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Daryl Dixon gaat op zoek naar antwoorden over de verdwijning van Rick Grimes in The Walking Dead.

Rick Grimes verdween in het negende seizoen van de AMC-serie. Wat er met hem is gebeurd sinds hij door een helikopter weggehaald werd, is niet zeker. Ook weten we nog maar weinig over de organisatie die Rick meenam, de Civic Republic Military.

Antwoorden zoeken
In de komende zes nieuwe afleveringen van de serie, die vanaf februari te zien zijn, zal Daryl uitzoeken wat er aan de hand is met Rick. "Ik stop niet tot ik het weet", aldus Daryl in de nieuwe promo.

Dat betekent dat we hopelijk in elk geval iets gaan leren hierover. Acteur Norman Reedus vond dat eerder al best een ding, want hij zei in 2019 dat te verwachten dat Daryl zou gaan zoeken naar Rick. Zo snel mogelijk ook.

"Ik weet het niet, maar ik denk dat het moeilijk is voor hem om te verwerken," zei Reedus toentertijd. "Ik denk dat hij het moet kunnen afsluiten. Er mist nog een stuk van de puzzel."

Lees ook: Trailer voor 6 nieuwe afleveringen 'The Walking Dead' seizoen 10

Lees ook: Niet Shane maar [SPOILER..] ging bijna dood in 'The Walking Dead'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor Arrowverse-fans: Dit jaar geen crossover
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor Arrowverse-fans: Dit jaar geen crossover

Arrowverse-series Batwoman en Superman & Lois krijgen geen crossover dit jaar, helaas.

The CW zou met een kleinschalige crossover komen tussen Superman & Lois en Batwoman. De twee series zouden na Crisis on Infinite Earths een behoorlijk kleine crossover moeten leveren. Maar die gaat er nu niet komen.

De crossover is vanwege de coronacrisis bijna niet te organiseren. Het risico is namelijk dat nieuwe mensen in de productie komen, waardoor besmettingen of in elk geval de kans daarop groot is. Dat zou dan weer tot het tijdelijk stilleggen van de productie van twee series leiden in plaats van een.

Grote teleurstelling
Vanuit de producenten en de cast is er teleurstelling hierover. Javicia Leslie, die de nieuwe Batwoman speelt, laat tegenover TV Line weten dat ze het erg jammer vindt.

"Ik vind het hartverscheurend door de coronasituatie, ook omdat ik weet dat dit het laatste seizoen van Black Lightning is en ik ook heel graag een crossover met hem had gehad," aldus Leslie.

De kans is natuurlijk groot dat er in de toekomst wel een crossover komt, want de afleveringen behoren tot de best bekeken van The CW - elk jaar opnieuw. Maar door de vele cast- en crewleden die samen moeten werken aan de crossovers, is het wel erg complex.

Lees ook: Nieuwe übercoole 'Batwoman'-poster en de eerste synopsis

Lees ook: Supergave poster 'Batwoman' S2 toont nieuw hoofdpersonage
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers van 'Queen's Gambit' en 'Chernobyl' komen met epische sci-fi serie
Series / Nieuws

Makers van 'Queen's Gambit' en 'Chernobyl' komen met epische sci-fi serie

Met de namen die bij deze scifi-serie betrokken zijn moet het wel iets moois worden!

FX heeft aangekondigd dat ze een miniserie maken gebaseerd op Mary Doria Russells boek The Sparrow. Scott Frank, bedenker en regisseur van The Queen's Gambit, neemt de verfilming voor zijn rekening.

Frank zal het script van alle afleveringen schrijven, maar laat de regie over aan Johan Renck (Chernobyl), die afzag van The Last of Us om deze serie te maken.

The Sparrow werd gepubliceerd in 1996 en gaat over een groep jezuïeten die, onder aanvoering van de taalkundige/pater Emilio Sandoz, als eerste contact leggen met een buitenaardse beschaving. Het Vaticaan stuurt ze voor een geheime missie naar de buitenaardse planeet om het bestaan van God te onderzoeken.

De missie loopt echter uit op een ramp en Sandoz moet als enige overlevende terugkeren naar de aarde om het Vaticaan te berichten over wat hij heeft meegemaakt.

Weer een hit voor Frank
Frank heeft net een megasucces geboekt met The Queen's Gambit, dus er zal met veel interesse worden uitgekeken naar zijn nieuwe project. Hij werd eerder ook twee keer genomineerd voor een Oscar (voor de scripts van Logan en Out of Sight) en kreeg drie Emmy-nominaties voor het maken van Netflix-miniserie Godless.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series zijn nieuw op Amazon Prime Video
Series / Streaming-diensten

Deze series zijn nieuw op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video voegde weer niet zo heel veel nieuwe series toe de afgelopen week.

Op dit moment zijn er twee series bezig op Amazon Prime Video, die wekelijks een nieuwe aflevering krijgen. Ook kwamen er enkele nieuwe series op de streamingdienst.

Helaas was het verder wat series betreft ook redelijk rustig op de streamingdienst. Daar waar er de afgelopen drie weken wekelijks tientallen nieuwe films werden toegevoegd, gaat dat wat series betreft niet op.

De nieuwe series
We zetten de nieuwe series voor je op een rij. Het gaat dus enkel om een paar series die een gloednieuwe aflevering gekregen hebben, waarmee Amazon Prime Video dus blijft inzetten op originele series, om zo meer abonnees aan zich te binden. Daarnaast zijn er wat nieuwe series.

American Gods S03E01: Als Shadow de god Wisakedjak ontmoet, deelt die een profetie met hem over zijn lotsbestemming.

The Expanse S05E07: Naomi probeert wanhopig haar zoon te redden van Marco. Op de Roci strijdt Holden om het laatste protomolecuul.

Law & Order; Special Victims Unit (seizoen 11-13): Rechercheur Olivia Benson (Emmy-winnaar Mariska Hargitay) neemt de leiding in deze heftige serie in een nieuw seizoen vol emotionele verhalen. Bij haar voegen zich de nieuwe vaste acteurs Kelli Giddish ('Chase') and Danny Pino ('Cold Case') als rechercheurs Amanda Rollins en Nick Amaro.

James May: Oh Cook! (1 seizoen): James May is geen kok. Maar dat is het punt: je hoeft geen briljante kok te zijn om lekker eten te maken. Vanuit de keuken van een thuiseconoom neemt hij ons mee naar het Verre Oosten, het Middellandse Zeegebied en de lokale pub. Hij creëert heerlijke recepten die je zelf ook kunt maken met ingrediënten die je echt kunt kopen. En dat alles zonder de gebruikelijke trucjes van kookprogramma's.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.