Gerucht: 'Lord of the Rings'-serie krijgt meerdere spin-offs

Lord of the Rings-serie krijgt meerdere spin-offs?

Amazon betaalde 250 miljoen dollar voor de rechten op Lord of the Rings, dus waarom niet?

Jim Pedd, 18 januari 2021 om 13:01

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Amazon maakt van Lord of the Rings al een van de duurste series in de geschiedenis. Het bedrijf telde 250 miljoen dollar neer voor de rechten op de franchise van J.R.R. Tolkien en zal ook nog eens 5 seizoenen maken.
Daardoor gaat er naar het schijnt een kleine 1 miljard dollar in de serie zitten de komende tijd. Er hangt dus veel van af, maar we weten dankzij nieuwsberichten van de afgelopen tijd dat de studio ook echt nergens op bezuinigt.

Spin-offs op komst
Nu gaat het gerucht, via de relatief betrouwbare Daniel Richtman, dat Prime Video kijkt naar de mogelijkheid om spin-offs te maken. Hij zegt zelfs dat er meerdere spin-offs in de maak zijn van de epische serie.

Dat terwijl er natuurlijk nog geen enkele aflevering te zien was van Lord of the Rings. Het kan dus alle kanten op: voor Amazon hangt er hoe dan ook enorm veel van af of de serie wel slaagt. Mocht dat niet gebeuren, is het een uiterst dure misser.

Het lijkt niet heel onwaarschijnlijk dat er al gedacht wordt aan een mogelijke spin-off. Dat moest bijna wel, gezien de hoge bedragen waar het hierbij om gaat, evenals de voortdurende populariteit van de franchise.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie wekt het legendarische kwaad Sauron weer tot leven?

Lees ook: 'The Lord of the Rings'-serie bezoekt bekende locaties maar ook de verste uithoeken

Bron: Patreon

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, Prime Video, JRR Tolkien

Populair nieuws