Helaas: Cliffhanger of niet Netflix-serie 'La Révolution' stopt er nu al mee

Netflix-serie 'La Révolution' stopt er nu al mee

La Révolution is al na 1 seizoen stopgezet, terwijl er een grote cliffhanger was.

Jim Pedd, 21 januari 2021 om 18:09

Vorig jaar oktober kwam Netflix met een bijzondere Original: La Révolution. De Franse serie had een enorm budget en een duidelijke cliffhanger, waarmee een tweede seizoen er bijna wel moest komen.
De serie van Aurélien Molas neemt de kijker mee naar 1787, en biedt een heel nieuwe kijk op de Franse Revolutie. Onderzoekers ontdekken een ziekte die de aristocratie van het land verandert in bloeddorstige moordenaars.

Helaas geen tweede seizoen
Ondanks positieve recensies, waren de kijkcijfers niet goed genoeg om een nieuw seizoen te rechtvaardigen. Damien Couvreur, die al vijf jaar meewerkt aan de productie van Franse Netflix originals, laat weten dat er geen tweede seizoen komt.

"La Révolution heeft heel wat leden buiten Frankrijk weten te boeien," aldus Couvreur. "Voor ons is dit het bewijs dat Frankrijk, haar geschiedenis en haar erfenis, een internationaal publiek kan boeien. Maar we gaan de serie niet vernieuwen voor een tweede seizoen. Want hoewel deze voor heel wat nieuwsgierige kijkers zorgde, was dat niet het publiek waar we op gehoopt hadden."

Helaas komt er dus geen tweede seizoen, ondanks de cliffhanger aan het einde.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De bloedstollende horrorserie 'La Révolution'

Lees ook: Trailer voor grote Netflix-serie 'La Révolution'!

Bron: WON

Lees meer over: La Revolution, Netflix, Damien Couvreur, Aurelien Molas

Populair nieuws