search
Veel klachten over het lastige opzeggen van Amazon Prime Video
Series / Nieuws

Veel klachten over het lastige opzeggen van Amazon Prime Video

Het opzeggen van de streamingdienst is niet zo makkelijk als Amazon laat lijken.

De Noorse Consumentenbond heeft onlangs bij de Noorse autoriteit voor consumentenbescherming een klacht ingediend over Amazon Prime. Om een abonnement van Amazon Prime op te zeggen moet je namelijk eerst door zes pagina's scrollen en allerlei lastige keuzes maken.

De Noorse Consumentenbond stelt dat deze procedure in strijd is met wetgeving van de Europese Unie.

Amazon lijkt op allerlei manieren te willen voorkomen dat Prime-lidmaatschappen worden opgezegd. Zo bevatten de eerder genoemde pagina's gele waarschuwingsdriehoeken waarin de tekst 'Behoud mijn voordelen' staat.

Niet alleen Noorwegen
Ook in de Verenigde Staten zijn er klachten. Zo heeft consumentenwaakhond bij de Federal Trade Commission een klacht ingediend over de opzeggingsprocedure van Prime. Vergelijkbare klachten zijn ingediend door consumentenorganisaties in Denemarken, Duitsland, Griekenland, Frankrijk en Zwitserland.

Amazon is zich ondertussen van geen kwaad bewust. In een verklaring melden ze dat opzeggen mogelijk is door middel van slechts een paar klikken, een snel telefoongesprek of door de automatische verlenging van het lidmaatschap uit te schakelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen