search
'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' brengt oude bekende terug voor de muziek
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' brengt oude bekende terug voor de muziek

House of the Dragon heeft geen plek voor acteurs uit Game of Thrones, maar achter de schermen is veel mogelijk.

Als House of the Dragon volgend jaar op HBO te zien is, zal dat zonder de bekende gezichten van Game of Thrones zijn. De serie speelt zich immers een paar honderd jaar voor de gebeurtenissen in die serie af.

Maar achter de camera verzamelt zich het talent dat meehielp om de wereld van Westeros tot leven te brengen. Vandaag horen we van HBO dat componist Ramin Djawadi gewoon terugkeert om de muziek te componeren.

Ramin Djawadi
Djawadi is verantwoordelijk voor de muziek van alle acht seizoenen van Game of Thrones, waaronder ook de openingsmuziek. Hij won bovendien tweemaal een Primetime Emmy voor 'Outstanding Music Composition For A Series'; eenmaal voor de aflevering The Dragon and the Wolf en eenmaal voor The Long Night.Overigens werkte Djawadi ook mee aan andere projecten in de franchise. Zo werkte hij ook mee aan de Telltale Games' Game of Thrones-reeks en reisde hij tussen 2017 en 2019 over de wereld in het kader van de Game of Thrones Live Concert Experience.

House of the Dragon moet volgend jaar te zien zijn op HBO. In de serie volgen we onder meer Viserys Targaryen (Paddy Considine), Prince Daemon Targaryen (Matt Smith) en Princess Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy). Een conflict over de troonopvolging leidt tot oorlog in de familie.

Lees ook: Dit zijn de 'Game of Thrones' spin-offs waaraan gewerkt wordt

Lees ook: Woeste draak in 'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' onthuld
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen