search

Ons nieuws van donderdag 4 februari 2021

Wat zeggen deze nieuwe foto's uit 'The Walking Dead'
Series / Foto's

Wat zeggen deze nieuwe foto's uit 'The Walking Dead'

Binnenkort verschijnen meer bonusafleveringen voor de serie The Walking Dead.

The Walking Dead lijkt in een overgangsfase te zitten. Ondanks dalende kijkcijfers staat er nog veel op de planning, maar er wordt komend jaar toegewerkt naar de bioscoopfilms en spin-offseries rond bestaande personages.

Vanaf eind deze maand worden de bonusafleveringen van seizoen tien van The Walking Dead uitgezonden. En daarvoor heeft AMC nu enkele nieuwe foto's onthuld.

Nieuwe foto The Walking Dead
#TWD BONUS AFLEVERING FOTO-BOMBARDEMENT! Laten we beginnen met nieuwe stills uit aflevering 1017. Mis je Maggie? Nou, je zult veel van haar krijgen te zien deze aflevering," luidt het bijschrift. "En nog een paar, Daryl & Judith zijn er uiteraard ook!"

De eerste aflevering verschijnt op 28 februari en heet "Home Sweet Home". Op 4 april is seizoen tien definitief afgerond.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Doctor Who'-ster wil nooit meer terugkeren
Series / Nieuws

Deze 'Doctor Who'-ster wil nooit meer terugkeren

Billie Piper hielp de serie tot een succes te maken, maar is niet bereid om langdurig terug te keren.

Actrice Billie Piper was jarenlang te zien als Rose Tyler in Doctor Who. Ze speelde die rol naast de Ninth en de Tenth Doctor, tijdens de eerste twee seizoenen van de serie. Maar een terugkeer zit er niet zo snel meer in.

Hoewel Piper tweemaal terugkeerde, namelijk voor het afscheid van David Tennant als Doctor Who, en voor de speciale aflevering ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de serie, keert ze niet nog eens terug.

Teveel tijd
"Ik zou het niet nog eens doen," vertelde Piper tijdens een interview met The Guardian. "Het is een geweldige rol, maar je bent zo lang weg van je kinderen."

"Mijn ervaring is dat je negen maanden echt constant in Wales moet zijn. En het is een baan die je leven helemaal overneemt. Het is een mainstream serie die door hele gezinnen gekeken wordt, dus je kan er niet aan ontsnappen. Het maakt je echt heel, heel beroemd."

Dat zal teleurstellend nieuws zijn voor heel wat fans van de franchise. Gelukkig keerde Rose wel terug in een audioverhaal, waar de actrice significant minder tijd aan kwijt is om te maken.

Lees ook: 'Doctor Who' na bijna zestig jaar voorbij?

Lees ook: 'De BBC pakt het verkeerd aan met 'Doctor Who''
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Door een Netflix-medewerker sneuvelde een 'The Legend of Zelda'-serie
Series / Nieuws

Door een Netflix-medewerker sneuvelde een 'The Legend of Zelda'-serie

The Legend of Zelda had een televisieserie moeten krijgen op Netflix, maar helaas.

Er werd enige tijd gewerkt aan een live-action serie op basis van de Legend of Zelda-games. Maar nadat de plannen uitlekten, besloot Nintendo ermee te stoppen.

In 2015 kwam The Wall Street Journal met het verhaal. Netflix zou samenwerken met Nintendo om er een live-action serie van te maken. Het was een "familievriendelijke versie van Game of Thrones".

Waarom gecancelled?
Adam Conover, die meewerkte aan de serie, stelt dat Nintendo het project annuleerde vanwege de geruchten.

"Dit betekent waarschijnlijk niets meer voor iemand, maar het is een verhaal dat ik nu wel kan vertellen denk ik," begon Conover. "In 2015 was er het nieuws dat Netflix een Legend of Zelda-televisieserie zou maken. En dat het een live-action serie moest worden. Waarover veel geschreven werd in de gaming pers. Op dat moment werkte ik voor CollegeHumor en hadden we een geheim project, waarbij we een claymation versie van Star Fox maakten samen met Nintendo."

Maar een maand later werd het project ineens gecancelled. "Toen kreeg ik dus te horen dat iemand de informatie naar de pers gelekt had. En dat ze om die reden besloten om niet meer door te gaan met het project, om helemaal te stoppen met deze projecten."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' brengt oude bekende terug voor de muziek
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' brengt oude bekende terug voor de muziek

House of the Dragon heeft geen plek voor acteurs uit Game of Thrones, maar achter de schermen is veel mogelijk.

Als House of the Dragon volgend jaar op HBO te zien is, zal dat zonder de bekende gezichten van Game of Thrones zijn. De serie speelt zich immers een paar honderd jaar voor de gebeurtenissen in die serie af.

Maar achter de camera verzamelt zich het talent dat meehielp om de wereld van Westeros tot leven te brengen. Vandaag horen we van HBO dat componist Ramin Djawadi gewoon terugkeert om de muziek te componeren.

Ramin Djawadi
Djawadi is verantwoordelijk voor de muziek van alle acht seizoenen van Game of Thrones, waaronder ook de openingsmuziek. Hij won bovendien tweemaal een Primetime Emmy voor 'Outstanding Music Composition For A Series'; eenmaal voor de aflevering The Dragon and the Wolf en eenmaal voor The Long Night.



Overigens werkte Djawadi ook mee aan andere projecten in de franchise. Zo werkte hij ook mee aan de Telltale Games' Game of Thrones-reeks en reisde hij tussen 2017 en 2019 over de wereld in het kader van de Game of Thrones Live Concert Experience.

House of the Dragon moet volgend jaar te zien zijn op HBO. In de serie volgen we onder meer Viserys Targaryen (Paddy Considine), Prince Daemon Targaryen (Matt Smith) en Princess Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy). Een conflict over de troonopvolging leidt tot oorlog in de familie.

Lees ook: Dit zijn de 'Game of Thrones' spin-offs waaraan gewerkt wordt

Lees ook: Woeste draak in 'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' onthuld
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeri Ryan vond 'Star Trek: Voyager'-opnames niet fijn
Series / Nieuws

Jeri Ryan vond 'Star Trek: Voyager'-opnames niet fijn

Star Trek: Picard biedt een veel prettigere ervaring op de set, aldus Jeri Ryan.

Actrice Jeri Ryan debuteerde in Star Trek: Voyager als Seven of Nine, een voormalig Borg-drone. Nu is ze te zien in Star Trek: Picard, waarin ze die rol weer speelt.

Een fan vroeg de actrice welke serie haar tot nu toe meer bevalt om aan mee te werken. Daar had ze een heel duidelijk antwoord op:



Heel vreemd is dat niet; we weten dat de actrice in het verleden helemaal niet zo blij was op de set van Voyager. Dat kwam doordat zij pas in het vierde seizoen debuteerde in de serie en ineens alle aandacht kreeg. "Ineens draaiden alle scenario's om Seven of Nine en haar relatie met de andere personages", aldus Ryan in het verleden.

Op de set van Picard voelt ze zich meer senang. "Het is een heel relaxte set en dat is echt fijn. Ik had geen fenomenale ervaring bij de opnames van Voyager. Dat waren niet de beste vier jaar voor mij, helaas. Maar dit personage in een prettigere werkomgeving vorm mogen geven is geweldig."

De opnames van het tweede seizoen van Picard zouden eigenlijk begin deze maand van start aan, maar zijn uitgesteld.

Lees ook: Pijnlijk: Opnames 'Star Trek: Picard' weer uitgesteld

Lees ook: Patrick Stewart krijgt COVID 19-vaccinatie vooraf aan 'Star Trek: Picard' S2
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.