search
Door een Netflix-medewerker sneuvelde een 'The Legend of Zelda'-serie
Series / Nieuws

Door een Netflix-medewerker sneuvelde een 'The Legend of Zelda'-serie

The Legend of Zelda had een televisieserie moeten krijgen op Netflix, maar helaas.

Er werd enige tijd gewerkt aan een live-action serie op basis van de Legend of Zelda-games. Maar nadat de plannen uitlekten, besloot Nintendo ermee te stoppen.

In 2015 kwam The Wall Street Journal met het verhaal. Netflix zou samenwerken met Nintendo om er een live-action serie van te maken. Het was een "familievriendelijke versie van Game of Thrones".

Waarom gecancelled?
Adam Conover, die meewerkte aan de serie, stelt dat Nintendo het project annuleerde vanwege de geruchten.

"Dit betekent waarschijnlijk niets meer voor iemand, maar het is een verhaal dat ik nu wel kan vertellen denk ik," begon Conover. "In 2015 was er het nieuws dat Netflix een Legend of Zelda-televisieserie zou maken. En dat het een live-action serie moest worden. Waarover veel geschreven werd in de gaming pers. Op dat moment werkte ik voor CollegeHumor en hadden we een geheim project, waarbij we een claymation versie van Star Fox maakten samen met Nintendo."

Maar een maand later werd het project ineens gecancelled. "Toen kreeg ik dus te horen dat iemand de informatie naar de pers gelekt had. En dat ze om die reden besloten om niet meer door te gaan met het project, om helemaal te stoppen met deze projecten."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen