search
Deze 'Doctor Who'-ster wil nooit meer terugkeren
Series / Nieuws

Deze 'Doctor Who'-ster wil nooit meer terugkeren

Billie Piper hielp de serie tot een succes te maken, maar is niet bereid om langdurig terug te keren.

Actrice Billie Piper was jarenlang te zien als Rose Tyler in Doctor Who. Ze speelde die rol naast de Ninth en de Tenth Doctor, tijdens de eerste twee seizoenen van de serie. Maar een terugkeer zit er niet zo snel meer in.

Hoewel Piper tweemaal terugkeerde, namelijk voor het afscheid van David Tennant als Doctor Who, en voor de speciale aflevering ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de serie, keert ze niet nog eens terug.

Teveel tijd
"Ik zou het niet nog eens doen," vertelde Piper tijdens een interview met The Guardian. "Het is een geweldige rol, maar je bent zo lang weg van je kinderen."

"Mijn ervaring is dat je negen maanden echt constant in Wales moet zijn. En het is een baan die je leven helemaal overneemt. Het is een mainstream serie die door hele gezinnen gekeken wordt, dus je kan er niet aan ontsnappen. Het maakt je echt heel, heel beroemd."

Dat zal teleurstellend nieuws zijn voor heel wat fans van de franchise. Gelukkig keerde Rose wel terug in een audioverhaal, waar de actrice significant minder tijd aan kwijt is om te maken.

Lees ook: 'Doctor Who' na bijna zestig jaar voorbij?

Lees ook: 'De BBC pakt het verkeerd aan met 'Doctor Who''
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen