Alle ins en outs rondom hitserie 'Outlander' seizoen 6: Verhaal, cast, crew en releasedatum

'Outlander' seizoen 6: Dit moet je weten

Dit moet je weten over het zesde seizoen van de serie Outlander.

Jim Pedd, 16 februari 2021 16:12

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het vijfde seizoen van Outlander werd in mei 2020 afgerond. We zagen hoe Bree en Roger een tijdportaal betraden, om terecht te komen in het achttiende eeuwse North Carolina.
Daar kwamen ze erachter dat Claire ontvoerd was. Roger voegde zich bij de reddingsmissie, samen met Jamie en hoewel ze nog in leven bleek, werd tegelijk wel duidelijk dat Claire getraumatiseerd was. Het zesde seizoen zet het verhaal voort.

Het verhaal
Het zesde seizoen is gebaseerd op het zesde boek in de reeks van Diana Gabaldon, A Breath of Snow and Ashes. Jamie staat nog altijd onder druk om zijn manschappen te herenigen in de naam van King George, terwijl de Revolutionairy War om de hoek staat.

Duidelijk is dat er nog meer speelt, want het aankomende seizoen zal ook draaien om een krantenartikel dat we zagen. Dat waarschuwde Bree ervoor dat haar ouders om het leven zullen komen bij een gruwelijke brand.

De opnames
De opnames zijn in februari van start gegaan, extreem laat als je erover nadenkt. Eigenlijk was het de bedoeling dat de opnames in de lente van 2020 zouden beginnen. Maar ze werden flink uitgesteld wegens corona.

Eind vorig jaar bezocht de cast al Schotland om kostuums te passen. En ondanks zware sneeuwval, konden de opnames nu eindelijk van start. Dat betekent dat de boel eind 2021 of begin 2022 terug kan keren voor een twaalf afleveringen tellend zesde seizoen.

De cast
De belangrijkste castleden keren terug in dit nieuwe seizoen. Caitriona Balfe is dus weer te zien als Claire Randall. Ook Sam Heughan speelt wederom de rol van Jamie Fraser. Verder zijn Sophie Skelton (Brianna Randall Fraser) en Richard Rankin (Roger Wakefield) natuurlijk ook weer te zien.

Er keren ook meer castleden terug, waaronder John Bell als Young Ian, Cesar Domboy als Fergus en Lauren Lyle als Marsali.

Lees ook: Yes! Het zesde seizoen van 'Outlander' is terug

Lees ook: Hitserie 'Outlander' seizoen 5 binnenkort te bekijken op Netflix

Lees meer over: Outlander, Seizoen 6, Caitriona Balfe, Sam Heughan, Sophie Skelton, Richard Rankin

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws