'House of the Dragon': Dit zijn de hoofdpersonen van deze 'Game of Thrones' opvolger

'House of the Dragon': Dit zijn de hoofdpersonen

House of the Dragon brengt ons straks een hele rits nieuwe personages met elk hun eigen onderscheidende factoren.

Jim Pedd, 17 februari 2021 om 09:21

Het gaat ineens hard rond House of the Dragon, de door HBO gemaakte prequel op Game of Thrones. Vorige week werden vier nieuwe castleden gevonden.
In dit artikel vertellen we je over de hoofdpersonen die allemaal een rol hebben in de show. Deze draait om House Targaryen en specifiek de burgeroorlog die uitgevochten werd en bekend staat als de Dance of Dragons.

De hoofdpersonen
Daemon Targaryen (Matt Smith): De oom en echtgenoot van Princess Rhaenyra Targaryen, wier claim voor de troon hij steunde. Hij was de bekendste krijger en de meest ervaren krijger van zijn tijd.

Viserys Targaryen (Paddy Considine): de vijfde koning van de Targaryens die op de Iron Throne zit. Hij wist voor vrede te zorgen, maar door zijn keuzes werden tegelijk de de reden voor oorlog tussen zijn erfgenamen.

Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy): Het enige levende kind van koning Viserys bij zijn eerste vrouw, Aemma van House Arryn. Zij werd geacht de eerste koningin van Westeros te worden.

Rhaenys Valeryon (Eve Best): drakenrijder en de vrouw van Corlys Velaryon. Zij werd als erfgename genegeerd door de Great Council, omdat haar neef Viserys vanwege zijn geslacht populairder bleek. Ze staat dan ook bekend als de Queen Who Never Was.

Otto Hightower (Rhys Ifans): de Hand of the King. Hij dient zijn koning en het koninkrijk loyaal. Wat Otto betreft is Daemon de grootste bedreiging voor het rijk, de broer van de koning en erfgenaam.

Corlys Velaryon (Steve Toussaint): de heer van House Velaryon, een bloedlijn net zo oud als de Targaryens, die helemaal terug te voeren valt tot Valyria. Hij staat bekend als de Sea Snake en is een beroemd avonturier die de wereldzeeën bevoer. Hij bouwde zijn huis tot het machtigste van al, met rijkdom groter dan de Lannisters en de grootste vloot van de wereld.

Mysaria (Sonoya Mizuno): Ze kwam zonder ook maar iets naar Westeros en werd vaker verkocht dan ze zich kan herinneren. Ze besloot zich te verzetten en klom op tot de vertrouweling van Daemon Targaryen.

Lees ook: 'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' komt in 2022!

Lees ook: Hoe zal de toekomst van de 'Game of Thrones'-franchise eruit gaan zien?

Lees meer over: House of the Dragon, HBO, Game of Thrones, Matt Smith

Populair nieuws