search
Oude 'Doctor Who'-ster heeft flinke kritiek op de revival
Series / Nieuws

Oude 'Doctor Who'-ster heeft flinke kritiek op de revival

Sylvester McCoy heeft een belangrijk bezwaar tegen een van de elementen van Doctor Who.

Voormalig Doctor Who-acteur Sylvester McCoy heeft een probleem met de nieuwe versie van de serie. Hij werd tot nu toe positief verrast door elke nieuwe incarnatie van de Doctor. Maar er is iets waar hij niet blij mee is.

McCoy is bijvoorbeeld trots op de BBC, die Jodie Whittaker als eerste vrouwelijke Doctor castte. Ook wil McCoy dat de BBC hierna voor het eerste een zwarte Doctor Who cast. Maar hij heeft ook een probleem met de serie.

De sonic screwdriver
McCoy blijkt een probleem te hebben met de sonic screwdriver, die zo'n beetje overal goed voor is in de franchise. Hij vindt het apparaat op zichzelf niet slecht, maar tegelijk wordt het te vaak gebruikt.

"Ze gebruiken hem te vaak," begon McCoy. "Ik had er nooit een. De producent besloot dat ik er geen kreeg, omdat hij het te makkelijk voor de schrijvers vond om de Doctor zou uit de problemen te halen. Ik redde het universum elke zaterdag opnieuw en dat allemaal zonder sonic screwdriver. Dus ik ben wat kritisch. Ze moeten het gewoon niet constant gebruiken."

McCoy speelde de Seventh Doctor in drie seizoenen van 1987 tot 1989. Hij wilde tekenen voor een vierde, maar de BBC annuleerde de serie toe.

Lees ook: Deze 'Doctor Who'-actrice wil wèl terugkeren

Lees ook: 'Doctor Who' brengt een geliefd personage terug (soort van)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen