'Simpsons'-personage Dr. Hibbert krijgt een nieuwe stemacteur

'Simpsons'-personage krijgt een nieuwe stemacteur

Net als bij Apu het geval was, zal Dr. Hibbert niet langer de stem hebben van een witte acteur.

Zilko Tarici, 24 februari 2021 om 09:11

De doorgewinterde en Emmy genomineerde (stem)acteur Kevin Michael Richardson zal vanaf binnenkort de stem van het personage Dr. Julius Hibbert in The Simpsons voor zijn rekening nemen. Tot nu toe werd de stem ingesproken door Harry Shearer.
Het nieuws volgt na een decreet door het productieteam van vorig jaar dat witte acteurs niet langer de stemmen van zwarte personages in The Simpsons zullen verzorgen.

Shearer heeft de stem van Dr. Hibbert sinds de allereerste aflevering van meer dan 30 jaar geleden ingesproken en deed dit voor de laatste keer in de aflevering 'Dairy Queen', die afgelopen weekend in de Verenigde Staten werd uitgezonden.

Shearer nog steeds aan de bak
Shearer zal weliswaar niet meer te horen zijn als Dr. Hibbert, maar hij heeft genoeg andere personages die hij wel zal blijven voorzien van een stem. Denk aan bijvoorbeeld Ned Flanders, Principal Skinner en Mr. Burns.

Richardson zal voor het eerst als Dr. Hibbert te horen zijn in de eerstvolgende aflevering, die komende zondag in Amerika wordt uitgezonden.

Lees ook: Nieuwste seizoen van 'The Simpsons' kan je nu streamen op Disney+

Lees ook: De 10 best bekeken series op Disney+ in 2020

Bron: Deadline

Lees meer over: The Simpsons, Harry Shearer, Kevin Michael Richardson, Dr Hibbert, Ned Flanders, Mr Burns, Disney

Informatie over de serie: The Simpsons

Populair nieuws