AMC maakt miniserie 'The Night Manager'

AMC maakt miniserie The Night Manager

Over een voormalig Brits soldaat die betrokken raakt bij illegale wapenhandel.

Jim Pedd, 31 oktober 2014 08:00

Televisiezender AMC staat op het punt om de Amerikaanse rechten op een BBC-miniserie te kopen, The Night Manager genaamd. De serie van Hugh Laurie en Tom Hiddleston is gebaseerd op het gelijknamige boek van John le Carre uit 1993. AMC zou zich dan bij de Ink Factory voegen als producent van het project.
Er zouden mogelijk zes afleveringen gemaakt worden van de miniserie, maar gezien het feit dat AMC een commerciële zender is, moet er ook rekening gehouden worden met reclames, waardoor dit aantal mogelijk vergroot wordt naar acht. Helemaal zeker is dat overigens nog niet.

Het boek van John le Carre draait om een voormalig Brits soldaat, die betrokken raakt bij en operatie die draait om wapens op de zwarte markt, als hij aan de slag gaat voor een luxueus hotel. Op dit moment werkt David Farr aan scenario’s gebaseerd op het boek.

Mocht het plan doorgaan, vormt dit de terugkeer naar televisie voor Hugh Laurie. Hij is sinds House M.D. in 2012 eindigde, niet meer in een televisieserie te zien geweest.


Bron: Variety

Lees meer over: The night manager, amc, tom hiddleston, hugh laurie, john le carre, boek, miniseries, verfilming, brits soldaat, david farr, house md

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws