Netflix-serie 'Shadow and Bone': dit moet je weten

Netflix-serie 'Shadow and Bone': dit moet je weten

Shadow and Bone is dit jaar nog te zien op Netflix. We vertellen je wat je moet weten over de show.

Jim Pedd, 28 februari 2021 om 11:11

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix komt in april met een serie genaamd Shadow and Bone. Daarvan kregen we deze maand de eerste trailer te zien. Maar waar gaat de serie die je vanaf 23 april kan streamen eigenlijk over?
Dat leggen we je in dit artikel uit. De serie wordt gemaakt door Eric Heisserer, die showrunner, schrijver en uitvoerend producent is. Hij werkte intensief samen met Leigh Bardugo, die de franchise bedacht.

Een boekenreeks
Bardugo schreef zes boeken in het Grishaverse, een zelfbedacht universum waarin we een reeks personages volgen. Netflix vertelt in een klap die verhalen, want de boeken hebben een wat aparte structuur. Drie boeken vertellen een verhaal, dan zijn er nog twee die zich in hetzelfde universum afspelen en is er een vervolg op de trilogie. Al die boeken spelen zich over verschillende tijden af.

Waar draaien de boeken om?
De eerste trilogie bestaat uit de boeken Shadow and Bone, Storm and Siege en Ruin and Rising. Zij vertellen het verhaal van de tiener Alina Starkov, een weeskind dat in het koninkrijk Ravka opgroeit met haar beste vriend Malyen Oretsev. Beiden worden opgenomen in het leger van Ravka en worden op een missie gestuurd naar de Unsea, een scheur in de realiteit die monsters naar Ravka heeft gestuurd.

Het blijkt al snel dat Alina magische krachten heeft. Ze wordt getraind door de Darkling, een machtig legerleider en hoofd van de magische krachten. Als de boeken beginnen, woedt er al lange tijd een oorlog tussen de Darkling en de koning van Ravka, Alexander III.

Daarnaast heb je nog een duologie die Six of Crows en Crooked Kingdom heet. Die boeken draaien om een stel tieners die een overval proberen te plegen.

De hoofdpersonen
We volgen in de serie een aantal van de hoofdpersonen uit allebei de boekenreeksen:

The Darkling, a.k.a. General Kirigan: mysterieus, machtig en de enige persoon op Aarde die het duister op kan roepen.

Alina Starkov: een weeskind dat de macht heeft om de kracht van de zon op te roepen. Er wordt gehoopt dat zij de scheur in de planeet kan doen verdwijnen.

Malyen Oretsev: de beste vriend van Alina. Hij is loyaal, maar koppig.

Kaz Brekker: de leider van de Crows, en het meesterbrein achter de overval die zijn bende gaat plegen.

Lees ook: 'Shadow and Bone'-trailer toont epische fantasyserie van Netflix

Lees ook: Netflix-fantasyserie 'Shadow and Bone': Cast, plot en releasedatum

Lees meer over: Shadow and Bone, Netflix, Ben Barnes, Eric Heisserer, Jessie Mei Li

Populair nieuws