search

Ons nieuws van zondag 28 februari 2021

'Dexter' toont eerste foto van Dexter Morgan in de revival
Series / Foto's

'Dexter' toont eerste foto van Dexter Morgan in de revival

We zien Dexter Morgan vandaag voor het eerst in jaren op een nieuwe foto.

Dexter keert terug met een nieuw seizoen. De serie eindigde in 2013, maar Showtime gunt de fans nu een nieuw en hopelijk beter einde.

Het negende seizoen krijgt straks tien afleveringen. Van die nieuwe afleveringen hebben we nu een eerste beeld. Dexter blijkt zijn baard afgeschoren te hebben en ziet er weer wat bekender uit.

Tegenvallend einde
De serie kende een vrij tegenvallend einde. Dexter verdween naar Oregon nadat hij zijn dood in scène gezet had. Hij stal het lichaam van zijn zus nadat ze neergeschoten werd en in coma eindigde. En hij stuurde zijn zoon en geliefde naar een ander land. Daarop ging hij zelf een leventje in Oregon lijden als houthakker. Nu dus niet meer en dat ziet er zo uit:



De nieuwe reeks moet de serie alsnog goed tot een einde brengen. Volgens acteur Michael C. Hall is het verhaal echt goed en de moeite waard. Anders had hij dit niet willen doen.

De reeks pikt de draad jaren na de originele serie op en laat dus zien hoe het Dexter nu vergaat.

Lees ook: Nieuw seizoen 'Dexter' komt met grote onthullingen

Lees ook: Nieuwe seizoen 'Dexter' begint steeds meer op stoom te komen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul' krijgt een uiterst gewelddadig laatste seizoen
Series / Nieuws

'Better Call Saul' krijgt een uiterst gewelddadig laatste seizoen

Na relatief tamme seizoenen, gaat Better Call Saul heel wat geweld tonen in zijn zesde seizoen.

Het zou goed kunnen dat het zesde seizoen van Better Call Saul met grof geweld eindigt. De serie gaat zijn laatste reeks tegemoet.

De prequel draait om Jimmy McGill, die nog niet al te crimineel bezig is in eerste instantie. Bovendien zien we dat Mike Ehrmantraut meer tijd doorbrengt met zijn kleindochter dan met het drugskartel. Er zit dus niet zoveel geweld in de eerste seizoenen. Maar dat gaat veranderen.

Veel intenser
Acteur Bob Odenkirk weet nog niet precies hoe het nieuwe seizoen zal gaan. Maar volgens Odenkirk kan het niet anders, of de boel wordt intenser.

"Ik moet het script nog helemaal lezen, maar ik hoor dat de zijwieltjes er nu echt van af gaan en de serie in een miljoen richtingen zal exploderen. Het klinkt ook alsof er genoeg geweld in zal zitten, maar ik weet er het fijne niet van," aldus Odenkirk.

De nieuwe reeks wordt sowieso extremer, en zal laten zien hoe Kim Wexler meer dan ooit richting het duister leunt. Ook zien we de oorlog tussen Gus en Lalo Salamanco exploderen en hoe Nacho Varga daarin gevangen raakt.

Lees ook: 'Better Call Saul' is weer een stap dichter bij het einde

Lees ook: Laatste seizoen 'Better Call Saul' zal een flinke 'rollercoaster' gaan worden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ STAR legt Netflix het vuur aan de schenen met heel wat nieuwe series
Series / Streaming-diensten

Disney+ STAR legt Netflix het vuur aan de schenen met heel wat nieuwe series

De komst van STAR heeft behoorlijk wat nieuwe content met zich meegebracht voor de streamingdienst...

In januari bleek Disney+ al even populairder te zijn dan Netflix. Nu heeft deze laatste een nieuw punt om zich zorgen over te maken. Inmiddels is op Disney+ namelijk het STAR-aanbod gelanceerd welke heel wat nieuwe series met zich meebrengt.

Voor alle duidelijkheid, STAR is geen nieuwe streamingdienst, maar wel een aanvulling op het standaard aanbod van streamingdienst Disney+. De komst van STAR heeft er voor gezorgd dat het platform in één klap maar liefst 54 nieuwe series mocht verwelkomen. Ook zomaar even 250 nieuwe films werden aan het aanbod toegevoegd.

Content van dochterbedrijven
Helemaal nieuw is de content die met STAR wordt toegevoegd aan het aanbod van Disney+ natuurlijk niet. Het gaat dan ook grotendeels om vooral wat oude(re) content van dochterbedrijven van Disney als 20th Century Fox, ABC en FX.

De komst van de nieuwe series en films heeft er mogelijks wel voor gezorgd dat de prijs van de streamingdienst is toegenomen. Voorheen was het dan ook zo dat je nog een abonnement kon nemen op Disney+ voor de (uiteraard erg lage) prijs van 6,99 euro per maand. Inmiddels is die prijs gestegen naar 8,99 euro per maand.

Hoe het ook zij, de komst van de nieuwe content kan er zomaar voor zorgen dat Disney+ als streamingdienst voor (nog) meer mensen interessant wordt. Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat Disney er met haar streamingdienst steeds meer in slaagt om Netflix het vuur aan de schenen te leggen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Spectaculaire gevechten in 'Pacific Rim: The Black'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Spectaculaire gevechten in 'Pacific Rim: The Black'

De animatieserie wordt reeds lange tijd verwacht door Pacific Rim fans en nu is het dan toch eindelijk zover...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Enkele maanden na de release van Pacific Rim: Uprising werd door Netflix bekend gemaakt dat er een animatieserie zou verschijnen. Nu, zo'n drie jaar later is het dan eindelijk zover. De animatieserie Pacific Rim: The Black verschijnt heel binnenkort op streamingdienst Netflix.

In de animatieserie volgen we een broer en een zus die op zoek gaan naar hun ouders. Ze moeten dit doen in een door monsters verwoest Australië. Dat blijkt een gigantisch moeilijke opdracht te zijn, maar gelukkig kunnen ze rekenen op de hulp van een gigantische mecha.

Een mecha is een robot die ze als piloten kunnen bedienen. Op deze manier maken ze niet alleen meer kans om hun ouders te vinden, maar natuurlijk ook om de kaiju te verslaan.

Spectaculaire gevechten
Netflix heeft Pacific Rim fans reeds behoorlijk lopen teasen met de lancering van de eerste trailer voor de animatiereeks. In de trailer waren dan ook heel wat behoorlijk spectaculaire gevechten te zien.

Kan jij ook al niet meer wachten om deze nieuwe animatieserie te kunnen bekijken? Je geduld zal niet echt lang meer op de proef worden gesteld. De serie is dan ook te bekijken op Netflix vanaf 4 maart 2021.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Het eerste seizoen van 'Murder Among the Mormons'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het eerste seizoen van 'Murder Among the Mormons'

De docuserie geeft een schokkende kijk op de donkerste bladzijde uit de geschiedenis van de mormoonse gemeenschap...

Op 3 maart verschijnt op Netflix de gloednieuwe docuserie Murder Among the Mormons. Deze nieuwe docuserie geeft een bijzonder uitgebreide kijk op één van de meest schokkende misdaden die ooit onder de mormoonse gemeenschap heeft plaatsgevonden. Daarbij wordt er uiteraard ook speciale aandacht besteed aan het criminele meesterbrein daarachter.

Deze nieuwe docuserie is de eerste diepgaande documentaire die één van de meest geruchtmakende misdaden ooit in de mormoonse gemeenschap belicht. Deze serie zal bestaan uit drie delen en werd geregisseerd door Jared Hess. Ook Tyler Measom is als regisseur bij het project betrokken.

Bomaanslagen
Murder Among the Mormons vertelt het verhaal van de beruchte bomaanslagen die plaats hebben gevonden in het jaar 1985 in het Amerikaanse Salt Lake city. Bij de bomaanslagen kwamen twee mensen om het leven. Dit was reeds een grote schok voor de mormoonse gemeenschap, maar de belangrijkste schok moest dan eigenlijk nog komen.

In de auto van een derde slachtoffer werden namelijk een aantal belangrijke mormoonse documenten teruggevonden. Het ging daarbij onder meer om de beruchte White Salamander Letter.

Ben jij ook benieuwd naar hetgeen deze serie allemaal voor jou in petto zal hebben. Bekijk dan zeker en vast even de trailer die je hieronder terug kan vinden. De serie is op Netflix te bekijken vanaf 3 maart 2021.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision' krijgt extra lange seizoensfinale
Series / Nieuws

'WandaVision' krijgt extra lange seizoensfinale

De laatste aflevering van WandaVision is de langste die de serie heeft gehad.

De finale van WandaVision staat om de hoek. Vrijdag aanstaande eindigt de serie al. Naar verluidt is die aflevering de langste tot nu toe.

Aflevering 8 was nu de recordhouder, met 47 minuten. Maar de finale van dit seizoen duurt 50 minuten. Dat is drie minuten langer dus dan het vorige record. De speelduur komt vanuit Reddit, waar een gebruiker ook de speelduur van de vorige afleveringen met succes lekte. Daarmee duurt de serie net geen 6 uur, wat eerder een beetje beloofd werd. In totaal neemt de boel 5 uur en 50 minuten in beslag.

Zes uur durende film
Volgens acteur Paul Bettany voelt dit seizoen als we het eenmaal helemaal hebben kunnen zien als een zes uur durende film. Dat betekent dat we de komende vijftig minuten vermoedelijk heel wat typisch Marvel-geweld gaan zien.

"Ze hebben mij echt een zes uur durende film gepitcht, iets waar ik in geen miljoen jaar van had durven dromen," aldus Bettany.

De serie draait tot nu toe met name om de manier waarop Wanda Maximoff de vele trauma's uit haar verleden heeft verwerkt. Of althans: had moeten verwerken, want dat lijkt niet helemaal goed te zijn gegaan tot nu toe.

Vrijdag is aflevering 9 te zien op Disney+.

Lees ook: Keert 'Agents of SHIELD' terug op Disney+? Marvel-baas Kevin Feige geeft antwoord

Lees ook: Krijgt 'WandaVision' van Disney+ een tweede seizoen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grote 'WandaVision'-onthulling van deze week uitgelegd
Series / Featured

De grote 'WandaVision'-onthulling van deze week uitgelegd

Dit heeft dat laatste moment in de nieuwe aflevering van WandaVision precies te betekenen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De scène na de aftiteling van WandaVision toont een heel groots moment. Het is ook meteen de opzet voor een bijzondere finale voor de televisieserie van Marvel Studios op Disney+.

De nieuwe aflevering onthulde een wapen van SWORD: White Vision. Dat gaat ongetwijfeld leiden tot een bijzonder gevecht tussen de 'echte' Vision van Wanda, en de Scarlet Witch versus de bizarre White Vision.

White Vision
Allereerst is dit vrij bizarre personage de nieuwste in een lange rij aan schurken die gespiegeld zijn aan de superheld. Heel wat helden namen het in het Marvel Cinematic Universe al op tegen duistere versies van zichzelf. Dat zal dus ook gebeuren met Vision, en voor Wanda wordt het een gevecht tegen haar geliefde.

Deze White Vision komt voort uit het project Cataract, waarbij geprobeerd is Vision tot leven te wekken. Dat onder leiding van SWORD-baas Hayward, die de macht van Wanda gebruikt heeft als laatste puzzelstuk in het terug tot leven wekken van het personage.

Het is nog niet duidelijk hoe SWORD deze replica van Vision kon maken. Waarschijnlijk heeft men de technologie uit de film Avengers: Age of Ultron gebruikt en ook iets aan Vibranium. Het imperfecte proces heeft geleid tot een levenloos uitziende, witte, Vision.

Dat wordt dus wat in de finale van deze eerste MCU-serie!

Lees ook: Keert 'Agents of SHIELD' terug op Disney+? Marvel-baas Kevin Feige geeft antwoord

Lees ook: Krijgt 'WandaVision' van Disney+ een tweede seizoen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Shadow and Bone': dit moet je weten
Series / Featured

Netflix-serie 'Shadow and Bone': dit moet je weten

Shadow and Bone is dit jaar nog te zien op Netflix. We vertellen je wat je moet weten over de show.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix komt in april met een serie genaamd Shadow and Bone. Daarvan kregen we deze maand de eerste trailer te zien. Maar waar gaat de serie die je vanaf 23 april kan streamen eigenlijk over?

Dat leggen we je in dit artikel uit. De serie wordt gemaakt door Eric Heisserer, die showrunner, schrijver en uitvoerend producent is. Hij werkte intensief samen met Leigh Bardugo, die de franchise bedacht.

Een boekenreeks
Bardugo schreef zes boeken in het Grishaverse, een zelfbedacht universum waarin we een reeks personages volgen. Netflix vertelt in een klap die verhalen, want de boeken hebben een wat aparte structuur. Drie boeken vertellen een verhaal, dan zijn er nog twee die zich in hetzelfde universum afspelen en is er een vervolg op de trilogie. Al die boeken spelen zich over verschillende tijden af.

Waar draaien de boeken om?
De eerste trilogie bestaat uit de boeken Shadow and Bone, Storm and Siege en Ruin and Rising. Zij vertellen het verhaal van de tiener Alina Starkov, een weeskind dat in het koninkrijk Ravka opgroeit met haar beste vriend Malyen Oretsev. Beiden worden opgenomen in het leger van Ravka en worden op een missie gestuurd naar de Unsea, een scheur in de realiteit die monsters naar Ravka heeft gestuurd.

Het blijkt al snel dat Alina magische krachten heeft. Ze wordt getraind door de Darkling, een machtig legerleider en hoofd van de magische krachten. Als de boeken beginnen, woedt er al lange tijd een oorlog tussen de Darkling en de koning van Ravka, Alexander III.

Daarnaast heb je nog een duologie die Six of Crows en Crooked Kingdom heet. Die boeken draaien om een stel tieners die een overval proberen te plegen.

De hoofdpersonen
We volgen in de serie een aantal van de hoofdpersonen uit allebei de boekenreeksen:

The Darkling, a.k.a. General Kirigan: mysterieus, machtig en de enige persoon op Aarde die het duister op kan roepen.

Alina Starkov: een weeskind dat de macht heeft om de kracht van de zon op te roepen. Er wordt gehoopt dat zij de scheur in de planeet kan doen verdwijnen.

Malyen Oretsev: de beste vriend van Alina. Hij is loyaal, maar koppig.

Kaz Brekker: de leider van de Crows, en het meesterbrein achter de overval die zijn bende gaat plegen.

Lees ook: 'Shadow and Bone'-trailer toont epische fantasyserie van Netflix

Lees ook: Netflix-fantasyserie 'Shadow and Bone': Cast, plot en releasedatum
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superheldenserie 'Titans' onthult Blackfire in haar spectaculaire outfit
Series / Foto's

Superheldenserie 'Titans' onthult Blackfire in haar spectaculaire outfit

Damaris Lewis wordt Blackfire in de superheldenserie Titans in het "DC Universe".

Het derde seizoen van Titans is alweer in de maak en ook in het nieuwe seizoen zullen nieuwe personages worden onthuld. De DC-serie startte op de dienst DC Universe, maar verkast nu naar de nieuwe streamingdienst HBO Max.

Titans is gebaseerd op het DC comicsteam Teen Titans en we zien Brenton Thwaites als Dick Grayson / Robin / Nightwing, de leider van de groep. Het derde seizoen krijgt een nieuwe toevoeging met actrice Damaris Lewis.

Lewis gaat de krachtige Blackfire spelen en haar kostuum is nu onthuld via een ontwerp van Laura Jean ("LJ") Shannon. Blackfire zagen we overigens al kort aan het einde van het tweede seizoen, dus helemaal nieuw is ze dus niet.

Derde seizoenen Titans en Doom Patrol
Andere belangrijke rollen zijn voor Anna Diop als Starfire, Teagan Croft als Raven en Ryan Potter als Beast Boy. Ook de spin-off Doom Patrol gaat gewoon verder en het derde seizoen van die serie zal eveneens op HBO Max verschijnen.





Lees ook: De serie 'Titans' vindt dan eindelijk zijn Batgirl

Lees ook: 'Joker gaat brute dingen doen in de serie Titans'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen