Waarom 'Grey's Anatomy' dit personage terugbracht in seizoen 17

Het nieuwste seizoen van Grey's Anatomy kijkt ook terug naar het verleden van de franchise.

Jim Pedd, 6 maart 2021 10:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy bracht twee geliefde personages terug. Een ervan was behoorlijk onverwacht, omdat hij vele seizoenen geleden vertrok: George O'Malley.
De serie werd in 2005 gelanceerd door Shonda Rhimes. En hoewel de serie in eerste instantie gezien werd als manier om de matige maanden door te komen, bleek hij uiterst populair. Een groot deel van de oorspronkelijke cast is inmiddels na 17 seizoenen weg, maar niet iedereen.

Terugkeer in Grey's Anatomy
In het zesde seizoen vertrok George O'Malley. Dat had vooral te maken met acteur T.R. Knight, die ruzie had met bedenker Shonda Rhimes. Hij vond dat zijn personage te weinig te doen had in de serie.
Maar de terugkeer van het personage was wat producent en showrunner Krista Vernoff al langer mogelijk. Ze legde uit dat ze al meteen toen overwogen werd om Meredith Grey als gevolg van corona te laten hallucineren, dacht dat George terug kon keren.

George moest samen met Meredith over het strand lopen, wat voor een mooi moment zou zorgen. Voor Vernoff moest het wel, omdat George een van haar favoriete personages in de serie is. Bovendien was de chemie tussen actrice Ellen Pompeo en acteur T.R. Knight altijd erg goed.

Knight vond een terugkeer in eerste instantie niet nodig. Hij vond dat het personage dat niet kon gebruiken. Tot zijn echtgenoot zei: "soms is afsluiting het sluiten van een deur, maar soms is het ook het opnieuw bezoeken van een bekende kamer."

Dat laatste bleek nodig te zijn voor George en om echt afscheid van hem te nemen.

Lees ook: Deze man wees de rol van 'Grey's Anatomy's McDreamy af

Lees ook: Nieuwste seizoen 'Grey’s Anatomy' is binnenkort in Nederland te bekijken

Bron: Deadline

Lees meer over: Greys Anatomy, TR Knight, Krista Vernoff, Ellen Pompeo, ABC

Informatie over de serie: Grey's Anatomy

Populair nieuws