'WandaVision': De belangrijkste onthullingen uit de seriefinale op een rij

'WandaVision': De belangrijkste onthullingen

De serie WandaVision op Disney+ is helaas alweer voorbij, na negen afleveringen.

Jim Pedd, 6 maart 2021 om 11:06

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie WandaVision kwam gisteren tot een einde. In dit artikel vertellen we je de belangrijkste plotpunten van de finale. Let dus op: dit artikel bevat SPOILERS.
In de negende aflevering zagen we Wanda afscheid nemen van Vision. De Hex viel om hen heen uit elkaar. Daardoor stierf de Vision van haar eigen gemaakte wereldje. Gelukkig is er wel de witte Vision, die dankzij de Vision van Wanda zijn herinneringen terug kreeg. Helemaal dood is hij dus niet.

Maar er is meer
Maar er is meer. We kregen geen scheur in het multiversum te zien. Er zitten dus niet ineens ook X-Men in het Marvel Cinematic Universe. Doctor Strange werd even genoemd, maar was ook niet te zien. Wel weten we dat de serie echt draaide om een vrouw en het verwerken van haar verlies.

Agatha Harkness: Zij werd verslagen door Wanda. Sterker nog: Wanda veroordeelde haar tot een leventje als buurvrouw Agnes, een rol die ze lange tijd speelde in de serie. Maar ze is in de comics een mentorfiguur voor Wanda, en leert haar veel over magie. Dat is dankzij deze finale ook mogelijk. Agatha merkt het zelfs op: "Je gaat mij nodig hebben", waarop Wanda zegt: "Mocht het zover komen, weet ik je te vinden."

Keert Vision terug?: De White Vision verdween. Hij bevindt zich ergens in de buitenwereld en heeft zijn herinneringen terug. Daarmee zou hij dus zomaar eens later terug kunnen keren.

Monica Rambeau: Zij mag de ruimte in, op bezoek bij een van de Skrulls. Dat leerden we aan het einde van de serie in een eerste moment na de aftiteling.

Ralph Bohner: Die naam zegt je vast niet meteen iets. Maar we weten nu dat Quicksilver (of beter: Pietro) gewoon een bewoner van Westview was, die betoverd was door Agatha.

De Darkhold: De serie eindigde ermee dat Wanda het boek de Darkhold, het 'book of the damned' in handen heeft. Zij leert daar nu veel over en gaat dat vermoedelijk gebruiken in de toekomst.
Bron: Variety

Lees meer over: WandaVision, Disney Plus, Agatha Harkness, Elizabeth Olsen, Wanda Maximoff, Scarlet Witch

Populair nieuws