'Snowpiercer' legt eindelijk uit waarom Melanie de trein heeft [spoiler..]

De nieuwste aflevering van de serie Snowpiercer op Netflix onthulde een paar interessante details.

Jim Pedd, 03-03-2021 11:55

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Melanie Cavill stal Snowpiercer van Mr. Joseph Wilford. Ze deed dat zelfs ten koste van haar dochter Alexandra. Maar we wisten nog niet waarom. Tot de nieuwste aflevering van de serie Snowpiercer.
Aflevering 6, Many Miles From Snowpiercer, was een revolutionair uur: hij draaide volledig om de missie van Melanie naar het Breslauer Research Station. Voor het eerst zagen we hoe de band tussen Melanie en Wilford was voor de Freeze en waarom ze de trein jatte.

Waarom deed ze het?
Er waren meerdere flashbacks te zien. De eerste speelde zich af in Chicago, voor de Freez een liet zien hoe Melanie de Eternal Engine af maakte. We kregen te zien hoe Wilford de eer hiervoor voor zijn rekening nam.

De tweede flashback speelde zich af tijdens de constructie van de Nightcar. Melanie confronteerde Wilford over het feit dat hij weigerde haar team van genetici toe te staan op de trein, in ruil voor zijn eigen leger aan Jackboots. Wilford liet toen zien dat hij er meer interesse had om een soort eigen wereld te scheppen waarin hij met ijzeren vuist kon heersen en dus niet de mensen wilde redden.

De derde flashback liet zien hoe Wilford zijn privéleger de opdracht gaf de genetici van Melanie te vermoorden. Mede met behulp van Bennett Knox kon Melanie de trein stelen, zelfs al wist haar familie niet op tijd aan boord te komen. Voor haar ging het om het redden van de mensheid.

Lees ook: Spannend: 'Snowpiercer' cast nieuwe hoofdpersoon voor derde seizoen

Lees ook: Nieuw op Netflix: Een mogelijke burgeroorlog in 'Snowpiercer' seizoen 2

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Snowpiercer, Netflix, Melanie

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix