Krijgt 'Lovecraft Country' nu wel of niet een tweede seizoen?

HBO moet nog steeds een officiële aankondiging doen, maar er is hoop.

Zilko Tarici, 3 maart 2021 15:20

Nadat het eerste seizoen in oktober 2020 eindigde met een cliffhanger, is er in de maanden erna niks concreets aangekondigd over een tweede seizoen. Casey Bloys, hoofd van HBO, liet weten dat hij goede hoop had dat er een nieuw seizoen zou komen, maar sindsdien hebben we niks meer gehoord.
Tijdens een interview met Collider liet acteur Michael K. Williams, die een belangrijke rol speelt in de serie, zich uit over het potentiele tweede seizoen. Hij zei er het volgende over:

"Ik heb er zelf weinig invloed op, dus ik zal me neerleggen bij wat HBO besluit. Maar ik heb goede hoop dat er een tweede seizoen komt. Die serie kostte me veel energie, dus ik kan me alleen maar voorstellen hoe het voor de schrijvers de afgelopen drie jaar is geweest. Ik heb er acht of negen maanden aan meegewerkt, en dat was aan het einde van het proces om de serie te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat er een tweede seizoen komt, maar wanneer? Ik heb geen idee."

Het kan alle kanten op
Collider merkte tevens op dat het eerste seizoen het volledige boek van Matt Ruff, waar de serie op is gebaseerd, heeft verfilmd. Er ligt dus niet zomaar een verhaal voor een nieuwe reeks klaar. Williams vindt dat echter een goed teken:

"Ik vind het te gek, want zo blijft het spannend. Zo wordt het voor iedereen een verrassing. Ik kan niet wachten om erachter te komen waar de schrijvers mee op de proppen komen."

Het eerste seizoen van Lovecraft Country is nú te streamen via HBO.

Lees ook: 'Lovecraft Country' - Opvallende HBO-horrorserie die seizoen 2 verdient [Blu-ray]

Lees ook: HBO-serie 'Lovecraft Country' binnenkort op Blu-ray en DVD

Bron: Collider

Lees meer over: Lovecraft Country, Jonathan Majors, HBO, Jurnee Smollett, Courtney B Vance

Populair nieuws