Netflix-serie 'Shadow and Bone': Wat is de Shadow Fold?

'Shadow and Bone': Wat is de Shadow Fold?

Wat is deze mysterieuze scheur in het land waar de serie van Netflix grotendeels om draait?

Jim Pedd, 4 maart 2021 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix komt dit jaar met de serie Shadow and Bone. De fantasyserie speelt zich in een land af dat kampt met de Shadow Fold, een door monsters bezet gebied dat het land in twee delen splitst.
In dit artikel vertellen we je over de Shadow Fold, en wat deze precies betekent.

Shadow & Bone
De serie Shadow and Bone speelt zich af in het koninkrijk Ravka. Dat is door een burgeroorlog verscheurd, nadat de Darkling probeerde de heerser van het land, de weinig effectieve Alexander III, omver te werpen. Het is verder het land van magiƫrs, de Grisha, en gewone mensen die 'de verlatenen' genoemd worden.

Het land Ravka wordt echter niet alleen als metafoor uit elkaar gescheurd, maar ook letterlijk door de Shadow Fold. Die wordt ook wel de Unsea genoemd en verscheen simpelweg op een dag in Ravka. Het land werd daardoor in twee delen gesplitst en sindsdien breidt de Shadow Fold uit.

Wat is de Shadow Fold?
De Shadow Fold is een scheur van puur duister dat Ravka in twee delen splitst. Hij wordt ook de Unsea genoemd, omdat er helemaal niets is. Het is een duister gebied van pure schaduwen. Niemand weet waar hij vandaan komt en ook niet hoe hij vernietigd kan worden.

Het probleem is vooral dat de Shadow Fold een groot deel van Ravka afgesneden heeft van hoofdstad Os Alta. Bovendien snijdt het de Vy doormidden, de belangrijkste weg die Os Alta aan de rest van het land verbond.

Waarom is hij zo gevaarlijk?
De Shadow Fold is niet alleen een plek van pure duisternis, het is ook een plek waar gevaarlijke monsters leven. Vooral de volcra zijn gevaarlijk. Dat zijn een soort vliegende monsters met razendscherpe klauwen waarmee ze mensen aan stukken scheuren.

Je kan wel de Shadow Fold oversteken, wat gaat met boten die 'sandskiffs' genoemd worden. Dat is een soort mengeling van een schip en een slee, en wordt voortgedreven door een Grisha die gebruik maakt van wind en de lucht.

Kan hij vernietigd worden?
Het is natuurlijk de vraag of de Shadow Fold vernietigd kan worden. Daarin lijkt een rol weggelegd te zijn voor hoofdpersoon Alina Starkov. Wat haar rol is, vertellen we in een later artikel

Shadow & Bone is vanaf vrijdag 23 april te zien op Netflix.

Lees ook: Netflix-serie 'Shadow and Bone': dit moet je weten

Lees ook: 'Shadow and Bone'-trailer toont epische fantasyserie van Netflix

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Netflix, Shadow and Bone, Shadow Fold

Populair nieuws