Gerucht: 'Stargate'-serie krijgt een revival van Netflix

Gerucht: 'Stargate'-serie krijgt een revival

Netflix zou komen met een volledig nieuwe serie die zich afspeelt in de franchise.

Jim Pedd, 5 maart 2021 om 10:14

Het gerucht gaat dat er gekeken wordt om een nieuwe serie in de Stargate-franchise te maken. De franchise was ooit behoorlijk groot, maar al een tijd niet meer te zien.
In 1994 lanceerde regisseur Roland Emmerich de franchise met de gelijknamige bioscoopfilm. Die bracht bijna 200 miljoen dollar op, op een budget van 55 miljoen dollar. Vervolgens kregen we een tien afleveringen tellende serie te zien en twee spin-off series. Maar sinds 2018 is het stil op serievlak.

Franchise uitbreiden
Al langer wordt er gesproken over een nieuwe film in de franchise. Maar tegelijk gaat nu via Giant Freakin Robot het verhaal dat er gekeken wordt naar een serie op Netflix.

De bedoeling zou zijn om een animatieserie te maken in de franchise. Die voegt zich dan bij andere spin-off series die Netflix mogelijk maakt, zoals eentje rond Terminator, en Tomb Raider. De naam van de franchise is in elk geval behoorlijk bekend en dat zou voor Netflix weer een mooie extra franchise zijn om mee aan de slag te gaan.

In de franchise verkennen mensen via de zogenoemde Stargates andere delen van het universum. Dat brengt de mensen in conflict met heel veel verschillende soorten, maar ook in bondgenootschappen die ze niet hadden verwacht.


Bron: Giant Freakin Robot

Lees meer over: Stargate, Netflix, Animatieserie, Roland Emmerich

Informatie over de serie: Stargate SG-1

Populair nieuws