Makers 'The Wire' en HBO komen met nieuwe serie over Baltimore

Makers 'The Wire' en HBO komen met nieuwe serie

De serie staat weliswaar los van The Wire, maar speelt zich ook af in de stad Baltimore.

Zilko Tarici, 7 maart 2021 om 11:06

The Wire is zo'n serie die steevast aan de top staat als er lijstjes worden gemaakt over de beste series ooit. Nu is bekend geworden David Simon en George Pelecanos, de hoofdverantwoordelijken achter The Wire een nieuwe serie over de stad Baltimore zullen maken voor HBO.
Volgens Deadline zullen Simon en Pelecanos een miniserie maken gebaseerd op het boek We Own This City: A True Story of Crime, Corruption van onderzoeksjournalist Justin Fenton. Maar hoewel de serie in dezelfde stad als The Wire afspeelt, zullen de series niet met elkaar verbonden zijn.

Het zou echter wel kunnen dat er een kleine connectie is met The Deuce, een ander recent project van Simon en Pelecanos. Veel van het talent voor en achter de camera's van die serie zullen namelijk meewerken aan We Own This City.

De actualiteit in het vizier
We Own This City speelt zich af in het jaar 2015. Rellen breken uit door heel Baltimore als burgers gerechtigheid eisen voor de moord op Freddie Gray, een 25-jarige zwarte man die onder verdachte omstandigheden overleed terwijl hij onder politietoezicht stond. Daarnaast neemt de misdaad en het drugsgebruik in de stad gestaag toe en worden er meer moorden dan ooit gepleegd; 342 mensen worden in één jaar omgebracht, en dat op een populatie van slechts 600.000.

Het is nog onbekend wanneer we We Own This City kunnen verwachten.

Bron: Deadline

Lees meer over: The Wire, We Own This Night, HBO, George Pelacanos, David Simon

Populair nieuws