search

Ons nieuws van zondag 7 maart 2021

Het einde van 'Lucifer' hakt erin bij actrice Lesley-Ann Brandt (Mazikeen)
Series / Nieuws

Het einde van 'Lucifer' hakt erin bij actrice Lesley-Ann Brandt (Mazikeen)

Emotioneel einde na zes seizoenen Lucifer voor actrice Lesley-Ann Brandt.

Het tweede deel van seizoen vijf van de succesvolle Netflix-serie Lucifer moet nog verschijnen, maar voor actrice Lesley-Ann Brandt zitten de opnames voor het afrondende zesde seizoenen er alweer op.

Overigens worden de opnames voor dat laatste seizoen sowieso komende tijd afgerond, dus dit bericht zegt nog helemaal niets over het lot van het personage Mazikeen van Brandt.

De actrice besloot op Instagram aan te geven dat haar werk voor de serie er nu compleet op zit en dat ze dus ook de laatste scène heeft opgenomen met acteur Tom Ellis, uiteraard de hoofdrolspeler.

Laatste scène Lucifer met Tom Ellis
"Dit. Na onze laatste scène van Maze en Lucifer voor de hele serie," schreef Brandt. "Het is rauw en recht uit het hart. Bedankt Joshua Coleman en Chris Rafferty voor het vastleggen van dit moment en bedankt Kevin Alejandro voor het geven van de vrijheid om dit te kunnen doen. Vooral bedankt Tom Ellis om dit met mij te hebben gedaan. Voor altijd, jullie Mazikeen," aldus Brandt bij onderstaande foto's.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones': Deze personages waren in alle seizoenen te zien
Series / Featured

'Game of Thrones': Deze personages waren in alle seizoenen te zien

We kennen Game of Thrones allemaal wel als een serie die moeiteloos afscheid nam van heel wat personages.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones staat bekend om zijn enorme castlijst. Slechts een paar personages waren in alle acht seizoenen van de serie te zien.

Er werden 73 afleveringen gemaakt van Game of Thrones. Slechts 12 personages waren in elk van de seizoenen te zien. Opmerkelijk genoeg kon je niemand in elke aflevering te zien: het record staat op 67 afleveringen.

De overlevers
We zetten de overlevers voor je op een rij.

JON SNOW: Hij was in 62 afleveringen te zien en is de bastaardzoon van Ned Stark. Jon kwam er uiteindelijk achter een heel ander verleden te hebben: zijn moeder was de zus van Ned, Lyanna, en zijn vader Rhaegar Targaryen. Jon is de man van de Night's Watch en de man die Daenerys Targaryen doodde.

DAENERYS TARGARYEN: Zij was ook in 62 afleveringen te zien. Dany kennen we als een vrouw die in het begin gedwongen uitgehuwelijkt werd aan Khal Drogo. En vanuit daar opkwam als machthebber met drie draken.

TYRION LANNISTER: Hij was in de meeste afleveringen van iedereen te zien: 67 in totaal. Het jongste kind van Lord Tywin Lannister stond altijd op gespannen voet met zijn vader. En hij switchte zelfs van bondgenoten naar Dany. Hij werd uiteindelijk als laatst levende Lannister de nieuwe Lord van Casterly Rock en Hand of the King.

CERSEI LANNISTER: 62 afleveringen lang was Cersei de schurk om tegen te strijden. Maar eigenlijk was ze vooral heel tragisch, een vrouw die heel wat dramatische gebeurtenissen doormaakte.

JAIME LANNISTER: Hij was in 55 afleveringen te zien, en heel loyaal aan zijn familie. Tegelijk hielp hij House Stark een aantal keren, onder meer tijdens de Battle of Winterfell.

SANSA STARK: De oudste dochter van Ned Stark begon als een idealist en eindigde als een powervrouw. Zij wist heel wat brute ervaringen te doorstaan en werd uiteindelijk Queen of the North.

ARYA STARK: 59 keer zagen we Arya, het meisje dat als tomboy niet helemaal in haar familie paste. Ze trainde als Faceless Man en keerde terug naar Winterfell om het op te nemen tegen onder meer de Night King. Zij vertrok aan het einde van de serie om de wereld te verkennen.

THEON GREYJOY: Een wat complex personage, doordat hij eerst voor Robb Stark werkte, hem daarna verraadde, gevangen genomen werd door Ramsay Bolton en uiteindelijk alles goed wist te maken tijdens de strijd tegen de Night King.

SAMWELL TARLY: De beste vriend van Jon Snow begon als laffe rekruut van de Night's Watch. Maar hij werd een Maester, zelfs de Grand Maester toen de serie eindigde.

JORAH MORMONT: We zagen hem 52 keer. De meest trouwe dienaar van Daenerys wist te genezen van greyscale en vocht voor Daenerys in de Battle of Winterfell.

BRONN: Hij was elk seizoen in een handvol afleveringen te zien. Bron was eerst de persoonlijke bodyguard van Tyrion en werkte voor iedereen die hem maar genoeg betaalde. Aan het eind was hij de Lord van Highgarden en de Master of Coin.

LORD VARYS: Hij was niet fysiek actief in de War of the Five Kings, maar wel - dankzij zijn inlichtingen, een sleutelfiguur. Varys werkte voor Dany en diende haar tot het eind.Alleen werd hij na zorgen geuit te hebben over haar geestelijke gesteldheid door haar geëxecuteerd.

Lees ook: Waarom 'Game of Thrones' deze verhaallijn uit de boeken wegliet

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver vindt happige fans eikels
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage diende als afleiding in Marvel-serie 'WandaVision'
Series / Nieuws

Dit personage diende als afleiding in Marvel-serie 'WandaVision'

Niet alle personages bleken een belangrijke rol te hebben in de Marvel-serie.

Marvel Studios heeft de eerste Marvel-serie op Disney+ afgerond zien worden. Afgelopen vrijdag werd namelijk de negende aflevering van WandaVision online gezet en daarmee werd heel wat duidelijk over de serie en de toekomst van het Marvel Cinematic Universe. Let op: SPOILERS!!

Uiteraard werden er ook heel wat zaken onthuld over de vele nieuwe personages in de serie. De grote slechterik in de show werd onthuld en er werd duidelijk hoe de toekomst er voor de Scarlet Witch en Vision zo'n beetje uitziet.

Opvallend personage als afleiding
Naar aanleiding van eerdere gebeurtenissen in WandaVision werd aangenomen dat het personage Dottie van actrice Emma Caulfield een sleutelrol zou hebben. Dit bleek echter niet waar te zijn. In gesprek met Vanity Fair gaf de actrice tekst en uitleg.

"Het was onmogelijk om mensen niet teleur te stellen!" legde ze uit. "Ik weet heel goed dat de fantheorieën flink anders waren van de waarheid. Dat is moeilijk, de rode haring zijn. Nogmaals, ik hoop dat niemand mijn huis nu gaat bekladden."

"Het was zeker opzet dat ik op die manier werd afgebeeld," voegde Caufield eraan toe. Volgende week volgt nog Marvel Studios Assembled: The Making of WandaVision en mogelijk wordt er dan ook na de bijfiguren gekeken, waaronder de opzettelijke afleiding Dottie.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weten we wanneer 'Supergirl' eindigt
Series / Nieuws

Eindelijk weten we wanneer 'Supergirl' eindigt

Het einde van Supergirl gaat deze maand nog van start op The CW.

Supergirl krijgt nog maar één seizoen en dan is het al gedaan met de solo-avonturen van Kara Zor-El. Nu weten we ook wanneer het zesde seizoen van start gaat op The CW.

Het zesde seizoen krijgt in totaal twintig afleveringen. Volgens The CW gaat de boel van start op dinsdag 30 maart. Dat is precies in de week dat de serie Superman & Lois met pauze gaat, dus daarmee vult Supergirl het super-gat dat ontstaat als gevolg daarvan.

Einde verhaal
Supergirl zal te zien zijn tot 8 mei, als Superman & Lois weer verder gaat op The CW. Zodra die serie dan in de loop van de zomer klaar is met zijn eerste seizoen, is het de beurt aan Supergirl om zijn laatste afleveringen uit te zenden.

Hier de aankondiging van The CW:



De opnames van het zesde en laatste seizoen van Supergirl begonnen afgelopen oktober. Wederom is Melissa Benoist te zien als Kara. Haar zien we vermoedelijk nog wel vaker terug, ook als dit zesde seizoen eenmaal klaar is met uitzenden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' van Disney+ wordt knotsgekke reis die je niet verwacht
Series / Nieuws

'Loki' van Disney+ wordt knotsgekke reis die je niet verwacht

De serie Loki moet dit jaar nog te zien zijn op Disney+ en lijkt erg leuk te worden.

De serie Loki komt eraan. Daarin volgen we acteur Tom Hiddleston als de Marvel-schurk die in de film Avengers: Endgame wist te ontsnappen met de Tesseract.

In de serie kruist het pad van Loki met de Time Variance Authority en gaan zij een samenwerking aan om het multiversum te beschermen. In de eerste trailer voor de serie zagen we al dat er andere planeten, realiteiten en tijden de revue passeren.

Verrassende serie
Volgens VFX Supervisor Brad Parker wordt de serie een knotsgekke reis waar de kijker elke week weer door verrast zal worden.

"Ik kan bijna niets zeggen. Maar ik kan je wel beloven dat het een gekke reis wordt. Dat het een project is dat echt anders wordt dan je nu zou verwachten. Het wordt echt zo ontzettend leuk," vertelde Parker.

"Het stond al op mijn wenslijst om aan een Marvel-project te werken en Loki is echt geweldig. Het is zo cool, en er zijn echt buitengewone dingen die gebeuren in elke aflevering. Ik kan er niet op wachten om het aan mensen te laten zien. Het was hard werken. Maar we doen ons best om er het best mogelijke van te maken en ik geloof dat mensen echt blij gaan zijn als ze het zien."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieus personage gezocht voor 'She-Hulk'
Series / Nieuws

Mysterieus personage gezocht voor 'She-Hulk'

Marvel Studios werkt aan een nieuwe serie voor Disney+, met vermoedelijk een Skrull.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuw castingbericht voor She-Hulk teaset mogelijk grote plannen voor de serie van Disney+. Via The Illuminerdi horen we naar wie de serie zoekt.

De site stelt dat men zoekt naar een personage dat in twee afleveringen te zien zou zijn. Een personage met de codenaam A'Dood, die omschreven wordt als een vrouw van tussen de 20 en 30 jaar oud, die van vorm kan veranderen en van popculture houdt. Ze gebruikt die krachten om haar succes te verzekeren.

She-Hulk casting
De rol zou het comic-personage Jazinda kunnen zijn. Dat personage is een Skrull die begint als rivaal van She-Hulk. Maar naarmate de serie vordert, wordt zij een vriendin en zelfs vertrouweling.

Wellicht dat dit uiteindelijk een crossover opzet met de film Captain Marvel 2 of de serie Secret Invasion. In die serie zien we ook Skrulls, precies zoals nu lijkt te blijken uit het verhaal van The Illuminerdi.

De serie She-Hulk draait om Jennifer Walters, een advocate die familie is van Bruce Banner. Zij krijgt dezelfde krachten als haar beroemde neef.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix gedoemd te mislukken?
Series / Nieuws

Is 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix gedoemd te mislukken?

Netflix werkt aan een live-action remake van Avatar: The Last Airbender. Maar wordt dat wel wat?

Netflix boekt groot succes met Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra. Zo erg zelfs, dat men een eigen live-action remake van Avatar The Last Airbender maakt.

Die serie werd oorspronkelijk ontwikkeld door bedenkers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko. Maar de twee vertrokken en Netflix ging op zoek naar een andere showrunner. Op zich een prima idee, maar nu we horen dat er meer series van de twee bedenkers komen, is dit niet per se goed nieuws voor Netflix.

Avatar The Last Airbender-franchise
Vorige maand werd de oprichting van Avatar Studios aangekondigd. Onder dat label maken DiMartino en Konietzko een nieuwe film, maar ook een nieuwe serie in de franchise. Voor fans is precies dat het belangrijkste, niet dat er een live-action serie aan zit te komen.

Enige jaren geleden maakte M. Night Shyamalan een live-action film op basis van de televisieserie van Nickelodeon. Maar die wist zeker niet te voldoen aan de torenhoge verwachtingen van de fans.

Velen vonden het dus een mooie ontwikkeling toen Netflix aankondigde een live-action serie mét de bedenkers van de franchise te gaan maken. Dat was wat M. Night Shyamalan had nagelaten, waardoor de film niet slaagde.

De kans lijkt nu groot dat fans nooit echt tevreden zullen zijn met de serie van Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' introduceert fanfavoriet personage in tweede seizoen
Series / Nieuws

'The Witcher' introduceert fanfavoriet personage in tweede seizoen

Het tweede seizoen van The Witcher van Netflix komt met een gaaf personage uit de boeken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het gerucht gaat dat we in het tweede seizoen van The Witcher een langverwacht personage ontmoeten. Althans, een personage waarvan fans van de boeken waar de Netflix-serie op gebaseerd is, al langer op wachten.

Het eerste seizoen van de serie bevatte heel wat personages en verschillende locaties. Maar we zagen de Temple of Melitele nooit. Ook ontmoetten we priesteres Nenneke niet. Maar het tweede seizoen gaat daar mogelijk wel naartoe.

Nenneke voorstellen
Redanian Intelligence, dat goede bronnen binnen de productie heeft, meldt dat de tweede reeks ons de tempel zal laten zien. Bovendien zouden we Nenneke leren kennen.

De rol wordt volgens hen gespeeld door Julie Barclay, maar helemaal zeker is dat niet. Ook meldt men dat Natasha Fletcher betrokken is bij het tweede seizoen en de rol van een andere priesteres in de tempel speelt.

Tot slot claimt Redanian Intelligence nog dat Lola en Jarre zich bij de cast van personages voegen. De eerstgenoemde is een jonge priesteres die leert bij de tempel en de ander een jongen die ook studeert.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'The Wire' en HBO komen met nieuwe serie over Baltimore
Series / Nieuws

Makers 'The Wire' en HBO komen met nieuwe serie over Baltimore

De serie staat weliswaar los van The Wire, maar speelt zich ook af in de stad Baltimore.

The Wire is zo'n serie die steevast aan de top staat als er lijstjes worden gemaakt over de beste series ooit. Nu is bekend geworden David Simon en George Pelecanos, de hoofdverantwoordelijken achter The Wire een nieuwe serie over de stad Baltimore zullen maken voor HBO.

Volgens Deadline zullen Simon en Pelecanos een miniserie maken gebaseerd op het boek We Own This City: A True Story of Crime, Corruption van onderzoeksjournalist Justin Fenton. Maar hoewel de serie in dezelfde stad als The Wire afspeelt, zullen de series niet met elkaar verbonden zijn.

Het zou echter wel kunnen dat er een kleine connectie is met The Deuce, een ander recent project van Simon en Pelecanos. Veel van het talent voor en achter de camera's van die serie zullen namelijk meewerken aan We Own This City.

De actualiteit in het vizier
We Own This City speelt zich af in het jaar 2015. Rellen breken uit door heel Baltimore als burgers gerechtigheid eisen voor de moord op Freddie Gray, een 25-jarige zwarte man die onder verdachte omstandigheden overleed terwijl hij onder politietoezicht stond. Daarnaast neemt de misdaad en het drugsgebruik in de stad gestaag toe en worden er meer moorden dan ooit gepleegd; 342 mensen worden in één jaar omgebracht, en dat op een populatie van slechts 600.000.

Het is nog onbekend wanneer we We Own This City kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-regisseurs en Steven Spielberg verfilmen Stephen King-boek 'The Talisman'
Series / Nieuws

'Stranger Things'-regisseurs en Steven Spielberg verfilmen Stephen King-boek 'The Talisman'

Steven Spielberg wil het epische boek van Stephen King al 35 jaar verfilmen.

Haast elke week komt er wel een aankondiging over de verfilming van een Stephen King-boek, maar ditmaal betreft het wel een héél bijzonder project. Volgens The Hollywood Reporter zullen Steven Spielberg en de broertjes Duffer (Stranger Things) samenwerken aan een verfilming van The Talisman, een boek dat Stephen King samen met Peter Straub schreef.

Spielberg heeft de rechten van The Talisman al bijna 40 jaar in bezit, en heeft meerdere keren geprobeerd er een film van te maken. Nu is er besloten een grootschalige Netflix-serie van te maken.

The Talisman vertelt het verhaal van een 12-jarig jochie genaamd Jack Sawyer die op een epische roadtrip gaat om zijn moeder, die op sterven ligt, te redden. Hij is op zoek naar de Talisman, een krachtig relikwie dat niet alleen zijn moeder kan genezen, maar ook onze wereld kan redden van de ondergang. Tijdens zijn zoektocht moet Sawyer tussen twee realiteiten heen en weer reizen: het huidige Amerika en zijn gevaarlijke 'tweelingrealiteit' The Territories'.

Grote namen aan het roer
Matt en Ross Duffer zullen het project produceren via hun Monkey Massacre Productions, terwijl Spielberg hetzelfde doet via Amblin Television. Het script van The Talisman wordt momenteel geschreven door Curtis Gwinn, die als scenarist en producent eerder werkte aan Stranger Things. Gwinn is ook showrunner van The Talisman.

Gezien de omvang van King en Straubs verhaal, had een film waarschijnlijk nooit recht gedaan aan alle elementen. Een epische Netflix-serie lijkt dan ook het perfecte alternatief, zeker als je bedenkt wie er allemaal aan meewerken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.