'Stranger Things'-regisseurs en Steven Spielberg verfilmen Stephen King-boek 'The Talisman'

'Stranger Things'-regisseurs maken 'The Talisman'

Steven Spielberg wil het epische boek van Stephen King al 35 jaar verfilmen.

Zilko Tarici, 7 maart 2021 10:00

Haast elke week komt er wel een aankondiging over de verfilming van een Stephen King-boek, maar ditmaal betreft het wel een héél bijzonder project. Volgens The Hollywood Reporter zullen Steven Spielberg en de broertjes Duffer (Stranger Things) samenwerken aan een verfilming van The Talisman, een boek dat Stephen King samen met Peter Straub schreef.
Spielberg heeft de rechten van The Talisman al bijna 40 jaar in bezit, en heeft meerdere keren geprobeerd er een film van te maken. Nu is er besloten een grootschalige Netflix-serie van te maken.

The Talisman vertelt het verhaal van een 12-jarig jochie genaamd Jack Sawyer die op een epische roadtrip gaat om zijn moeder, die op sterven ligt, te redden. Hij is op zoek naar de Talisman, een krachtig relikwie dat niet alleen zijn moeder kan genezen, maar ook onze wereld kan redden van de ondergang. Tijdens zijn zoektocht moet Sawyer tussen twee realiteiten heen en weer reizen: het huidige Amerika en zijn gevaarlijke 'tweelingrealiteit' The Territories'.

Grote namen aan het roer
Matt en Ross Duffer zullen het project produceren via hun Monkey Massacre Productions, terwijl Spielberg hetzelfde doet via Amblin Television. Het script van The Talisman wordt momenteel geschreven door Curtis Gwinn, die als scenarist en producent eerder werkte aan Stranger Things. Gwinn is ook showrunner van The Talisman.

Gezien de omvang van King en Straubs verhaal, had een film waarschijnlijk nooit recht gedaan aan alle elementen. Een epische Netflix-serie lijkt dan ook het perfecte alternatief, zeker als je bedenkt wie er allemaal aan meewerken.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Stranger Things, The Talisman, Steven Spielberg, Stephen King, Peter Straub, The Duffer Brothers

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws