Is 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix gedoemd te mislukken?

Is Avatar: The Last Airbender gedoemd te mislukken

Netflix werkt aan een live-action remake van Avatar: The Last Airbender. Maar wordt dat wel wat?

Jim Pedd, 7 maart 2021 om 13:13

Netflix boekt groot succes met Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra. Zo erg zelfs, dat men een eigen live-action remake van Avatar The Last Airbender maakt.
Die serie werd oorspronkelijk ontwikkeld door bedenkers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko. Maar de twee vertrokken en Netflix ging op zoek naar een andere showrunner. Op zich een prima idee, maar nu we horen dat er meer series van de twee bedenkers komen, is dit niet per se goed nieuws voor Netflix.

Avatar The Last Airbender-franchise
Vorige maand werd de oprichting van Avatar Studios aangekondigd. Onder dat label maken DiMartino en Konietzko een nieuwe film, maar ook een nieuwe serie in de franchise. Voor fans is precies dat het belangrijkste, niet dat er een live-action serie aan zit te komen.

Enige jaren geleden maakte M. Night Shyamalan een live-action film op basis van de televisieserie van Nickelodeon. Maar die wist zeker niet te voldoen aan de torenhoge verwachtingen van de fans.

Velen vonden het dus een mooie ontwikkeling toen Netflix aankondigde een live-action serie mét de bedenkers van de franchise te gaan maken. Dat was wat M. Night Shyamalan had nagelaten, waardoor de film niet slaagde.

De kans lijkt nu groot dat fans nooit echt tevreden zullen zijn met de serie van Netflix.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Netflix, Avatar The Last Airbender, The Legend of Korra, Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko

Populair nieuws