'Doctor Who'-ster wil heel graag een eigen serie

'Doctor Who'-ster wil heel graag een eigen serie

Jo Martin bleek een verrassende Doctor te zijn waar we nooit van gehoord hadden.

Jim Pedd, 10 maart 2021 11:22

Actrice Jo Martin ziet het wel zitten om terug te keren in Doctor Who. Of nog beter: ze wil ook best in een eigen serie spelen.
Showrunner Chris Chibnall beloofde dat hij de franchise helemaal op z'n kop zou gaan zetten. Dat bleek wel te lukken, want hij onthulde onder meer dat de Doctor geen Time Lord was. In plaats daarvan is de Doctor het Timeless Child, een entiteit mogelijk net zo oud of ouder dan het universum zelf.

Oude Doctor
Interessant aan de serie is ook dat we leerden dat Jo Martin ooit een Doctor was. Zij leek eerst een vrouw genaamd Ruth Clayton uit Gloucester te zijn. Maar uiteindelijk bleek ze een incarnatie van de Doctor.

Of ze nou een vroegere of toekomstige is, weten we nog niet, maar duidelijk is dat de actrice het prima ziet om terug te keren:

"Ik zou het geweldig vinden! Ik denk dat er nog veel meer aan verhaal te vertellen is. Wat ze opgezet hebben, opent een wereld die we nog niet volledig verkend hebben met Doctor Who. En je wil dat kostuum niet verspillen. Begrijp je wat ik bedoel? Dat kostuum, dat weg gooien zou echt zonde zijn. Dus ik vind dat ik het weer moet dragen."




Bron: Radio Times

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Jo Martin, Chris Chibnall

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws