Disney-baas over het ontslag van 'The Mandalorian'-actrice Gina Carano

Disney-baas over ontslag van actrice Gina Carano

Gina Carano werd bij The Mandalorian ontslagen wegens uitlatingen op sociale media.

Jim Pedd, 10 maart 2021 om 14:35

Ongeveer een maand geleden besloot Lucasfilm dat actrice Gina Carano geen onderdeel meer uitmaakte van de cast van The Mandalorian. Haar personage, Cara Dune, had een grote toekomst gehad in de franchise.
Maar een hele rits berichten op sociale media, die leidden tot de hashtag #FireGinaCarano, leidden tot haar ontslag. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering liet Disney's CEO Bob Chapek weten hoe hij hiermee omgaat.

Een zwarte lijst?
Er werd gevraagd of Disney een zwarte lijst heeft voor mensen die niet welkom zijn. Daar liet hij het volgende op weten:

"Voor mijn gevoel is Disney geen studio die links of rechts is, maar eentje die staat voor waarden, universele waarden, waarden voor gesprek, waarden van fatsoen, integriteit en inclusie. Wij proberen de content die wij maken de rijke diversiteit van de wereld waarin we leven te laten zijn. En ik denk dat onze wereld er een van harmonie en vrede zou moeten zijn."

Daarmee is voor Bob Chapek de kous in elk geval af. Voor fans van Carano niet, die hebben namelijk een petitie gelanceerd om haar terug te halen.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Disney, The Mandalorian, Bob Chapek, Gina Carano, Ontslag

Populair nieuws