Gina Carano slaat terug naar Disney na ontslag bij 'The Mandalorian'

Gina Carano slaat terug naar Disney na ontslag

Carano kan op meer steun rekenen dan Disney misschien gedacht had in eerste instantie.

Jim Pedd, 13 maart 2021 om 15:11

Gina Carano slaat terug op Disney. Ze werd ontslagen door het bedrijf bij de serie The Mandalorian, maar lijkt best wat steun te hebben.
De actrice plaatste op sociale media een bericht dat gezien werd als not done door de filmstudio. Ze vergeleek daarin het zijn van een republikein in de Verenigde Staten met de haatcampagne van de nazi's tegen de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarmee ging ze voorbij aan alle gevoeligheden rond de Holocaust, en kreeg ze dan ook fikse kritiek op.

Maar toch
Tegelijk bleek dat lang niet iedereen vindt dat het ontslag van Carano terecht is. Uit een onderzoek bleek dat ruwweg twee derde van de Amerikanen van mening is dat Disney zich teveel inlaat met de woke cultuur.

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat 39 procent van de mensen het bericht van Carano niet vonden getuigen van enige gevoeligheid, maar dat ze niet vinden dat haar ontslag daarmee gerechtvaardigd is. De actrice vindt er ook wat van:Er is ook een petitie gestart om Disney over te halen de actrice weer in te huren. Daarvoor tekenden al meer dan 75.000 mensen.
Lees meer over: The Mandalorian, Gina Carano, Disney

Populair nieuws