Wat wilde de schurk van 'WandaVision' nou eigenlijk?

WandaVision is al klaar op Disney+, maar bepaalde vragen houden ons ook nu nog bezig.

Jim Pedd, 21-03-2021 16:02

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

WandaVision was de allereerst Marvel-serie op Disney+. De serie werd goed ontvangen, en vooral Agatha Harkness kreeg heel wat lof. Zij werd gespeeld door Kathryn Hahn.
Maar opmerkelijk is dat we niet per se heel veel over haar motivatie te horen kregen. Harkness liet weten dat ze de magische krachten van Wanda wilde stelen en voor zichzelf wilde gebruiken. Maar meer weten we eigenlijk niet. Tot nu dan.

Wat wilde Agatha nou echt?
"Agatha merkte dat er wat gestoorde magie gaande was en het was nogal haar ding om gestoorde magie van mensen af te pakken," aldus schrijver Jac Schaeffer.

"En dus verscheen ze ter plekke en keek ze toe en wachtte ze af. Ze is er al lange tijd, zoals je zag in de flashback in aflevering 8. En ze weet dat je een beer niet moet prikken. Dus in ons hoofd verscheen ze en assimileerde ze. En keek ze toe, wachtte ze om te zien waar ze problemen kon veroorzaken en te zien wat de gevolgen zouden zijn. Zo kreeg ze meer informatie. Tegen de tijd dat het te laat was, moest ze de boel forceren."

Dat deed ze, onder meer met Fietro: "We zagen in aflevering 6 al dat Pietro probeerde informatie uit Wanda te halen. Dat lukte niet omdat ze begreep dat hij geen vriendelijke aanwezigheid was."
Bron: Looper

Lees meer over: WandaVision, Disney Plus, MCU, Marvel Studios, Kathryn Hahn, Jac Schaeffer

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam