Bevat 'WandaVision' stiekem een crossover met 'Agents of Shield'?

Bevat 'WandaVision' stiekem een crossover?

WandaVision lijkt een duidelijke verwijzing te bevatten naar Marvel-serie Agents of SHIELD.

Jim Pedd, 17 maart 2021 om 08:10

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

WandaVision bevat een interessante toevoeging: het Darkhold. Dat mysterieuze boek vol bizarre en duistere toverspreuken werd ook gebruikt in Marvel-series Agents of SHIELD en Runaways. Maar zijn het dezelfde boeken?
Dat is een vraag waar regisseur Matt Shakman op in ging tijdens een nieuw interview. Fans zijn er op het internet behoorlijk over in discussie gevraagd. je weet het natuurlijk maar nooit.

Wel of niet?
Screen Rant besloot het maar voor te leggen aan Shakman. Die koos heel voorzichtig zijn woorden: "Ik zou er niet te veel over willen zeggen. Behalve dat ze nu heel veel leert van het Darkhold en we zullen zien waar het heen gaat."

"We hebben het boek opnieuw ontworpen en dus niet gekeken naar andere Darkholds. Het is onderdeel van het Marvel Universe, dus ik zou er van uit gaan dat het om hetzelfde boek gaat. Ik weet niet precies hoe het in de andere series gebruikt is, omdat ik ze niet allemaal gekeken heb, maar de oorsprong van het boek ligt in de comics. De mythologie wordt nog ontwikkeld."

Showrunner Jac Schaeffer vertelde er ook over: "Ik heb die vraag vaker gehad, maar heb geen definitief antwoord voor je."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: WandaVision, Jac Schaeffer, Disney Plus, Marvel Studios

Populair nieuws