Waarom 'Grey's Anatomy' dit personage bijna niet had

Waarom Grey's Anatomy dit personage bijna niet had

Grey's Anatomy had een van zijn personages bijna helemaal niet gehad, terwijl hij zo goed ontvangen is.

Jim Pedd, 25 maart 2021 om 13:30

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Alex Karev zat niet in de eerste versies van de pilot van Grey's Anatomy. Het personage was maar liefst 16 seizoenen te zien en werd gespeeld door Justin Chambers. Waarom was hij niet te zien?
Grey's Anatomy had een gigantische rol voor Chambers. Het personage vertrok pas eind vorig seizoen en was daarmee een echte blijver, iemand in die in tegenstelling tot een hele rits andere oorspronkelijke castleden wel lang mocht blijven.

Waarom niet?
Oorspronkelijk was Alex Karev echter geen onderdeel van de klas waar ook Meredith, Cristina, Izzie en George in zaten. "Het personage was niet eens bedacht," begon Chambers zijn uitleg.

"Ze stuurden de pilot naar New York, waar ik woon. Ik zag hem en was er echt bijzonder blij mee. Ik besloot dus naar LA te gaan om te proberen de rol te krijgen. Ik won de auditie en zodoende ontstond Alex."

Dankzij een rits reshoots en CGI kon Alex uiteindelijk in de pilot gezet worden. Bedenker Shonda Rhimes maakte hem een last minute toevoeging, om zo wat meer actie in de serie te krijgen. Actie in de zin: Alex was in eerste instantie niet per se een geliefd personage, en ook niet altijd even vriendelijk tegen Meredith en de rest.

Pas later vond Alex echt een manier om een positieve indruk te maken op mensen, op families. Hij wees zijn verleden af en bouwde een nieuwe toekomst.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Greys Anatomy, Alex Karev, Jake Chambers

Informatie over de serie: Grey's Anatomy

Populair nieuws