'Avatar: The Last Airbender': Wie is sterker? Aang of Korra?

'Avatar': Wie is sterker? Aang of Korra?

In de Avatar-franchise volgen we zowel Aang als Korra. Welke van de twee is sterker?

Jim Pedd, 29 maart 2021 om 17:54

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In Avatar: The Last Airbender leerden we Aang kennen. Later kwam de serie The Legend of Korra en nam Korra het stokje van hem over.
Beiden hadden ze ongelofelijke krachten. Maar elk hadden ze ook zo hun eigen onderscheidende krachten en limieten die hen vormden als Avatar. In dit artikel vertellen we je wie van de twee eigenlijk sterker is.

Aang vs Korra
Allereerst is de context natuurlijk van belang. In The Last Airbender ontmoeten we Aang, een 12-jarige die de Avatar blijkt te zijn en de enige overgebleven luchtstuurder van de wereld is. Hij moet leren de drie andere elementen te beheersen, en zo de tiran Fire Lord Ozai verslaan.

In The Legend of Korra volgen we de zeventienjarige Korra, de opvolger van Aang. Zij is geboren in de Southern Water Tribe en moet balans bewaren in de wereld, precies zoals al haar voorgangers dat moesten doen.

Wie is sterker?
Goed, we moeten eigenlijk zeggen dat het moeilijk is om te zeggen wie sterker is/ De twee waren Avatar in andere tijden, met elk hun eigen uitdagingen. Het lijkt dus productiever om de krachten van de twee te bekijken.

Hoe krachtig was Aang?
Aang was vooral goed in het sturen van de lucht. Hij was de jongste meester in vele jaren, en wist alleen al met luchtsturen heel wat schepen van de Vuurnatie te verslaan. Ook leerde hij vuursturen en aardbuigen in korte tijd. En hij won ook nog eens van Ozai, die op dat moment extra sterk was door de komeet van Sozin. Met de Avatar Staat wist Aang te winnen.

Hoe krachtig was Korra?
Korra was een geweldige strijder en al toen ze vier jaar oud was kon ze water, aarde en vuur sturen. Vooral luchtsturen en de Avatar Staat gebruiken waren moeilijk voor haar. Maar ze wist bijvoorbeeld wel hoe je kon geeststuren en metaalsturen. Allebei vaardigheden die Aang niet had.

Twee andere Avatars
Uiteindelijk verschilden de twee dus behoorlijk van elkaar. Ze hadden allebei een ander temperament. Aang was immers vrij spiritueel en echt een pacifist. Korra was vooral fysiek sterk in het sturen van de elementen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, The Legend of Korra, Aang, Korra, Avatar

Populair nieuws