Waarom moet 'Xena: Warrior Princess' dood in de finale?

Waarom moet 'Xena: Warrior Princess' dood?

Xena: Warrior Princess eindigde in 2001 op een manier waar fans niet blij mee waren.

Jim Pedd, 29 maart 2021 18:57

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In 2001 kwam Xena: Warrior Princess tot een einde. Xena kwam in de seizoensfinale om het leven. Heel wat fans waren daar helemaal niet zo blij mee.
In de aflevering A Freidn in Need zien we hoe Xena het opneemt tegen een hele rits Aziatische krijgers. Ze krijgt heel wat pijlen in haar lijf, en wordt vervolgens onthoofd door een samoerai. De schrijvers besloten hiertoe omdat het volgens hen de enige juiste keuze was.

Gruwelijk verleden
In de finale van Xena: Warrior Princess leren we dat Xena ooit bevriend was met het Japanse meisje Akemi. Die vroeg Xena of ze haar kon doden, nadat zij haar eigen vader gedood had. Xena wilde die wens inwilligen, maar door een aanval van de dorpelingen van Akemi, moest Xena het dorp in brand steken.

Bij die brand kwamen 40.000 mensen om het leven en veranderde de vader van Akemi in de demon Lord Yodoshi. Al die zielen werden zijn slaven. Xena besloot haar eigen dood te accepteren, om die mensen te bevrijden.

Moeilijke keuze
Producent Rob Tapert schreef mee aan de finale en vertelde in 2001 dat hij het passend vond. Volgens schrijver R.J. Stewart moest het wel zo eindigen:

"De wijze waarop de serie begon was uniek. Xena werd in Hercules aan ons voorgesteld als slechterik, iemand die heel wat lijken in haar verleden had. Ik pitchte het idee als iemand die op het punt stond haar wapens aan de wilgen te hangen. Maar een heldin die niet vecht, brengt je geen serie. Dus besloten we Xena een missie te geven, namelijk het zoeken van vergiffenis."

Ze is dus een oorlogscrimineel, "zoals we leerden in Hercules. Dus zes jaar later wilden we een Japans spookverhaal maken. Waarin Xena een spook kon zijn. We vroegen ons eerst af hoe we haar voor de 78ste keer terug uit de dood konden halen, maar bedachten ons dat ultieme vergiffenis dit uit zou sluiten."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Xena Warrior Princess, Lucy Lawless, Xena

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws