search
'Ellen' verliest 1 miljoen kijkers na beschuldigingen over werksfeer
Series / Celebrity

'Ellen' verliest 1 miljoen kijkers na beschuldigingen over werksfeer

De toekomst is onzeker voor Ellen DeGeneres en haar show

Hoewel Ellen DeGeneres haar langlopende televisieshow door heeft kunnen zetten ondanks negatieve berichten, zijn er absoluut gevolgen. Volgens de kijkcijfers heeft The Ellen DeGeneres Show meer dan een miljoen kijkers verloren sinds het 18e seizoen in 2020 terug op tv kwam.

De eerste aflevering kreeg de hoogste kijkcijfers voor een première in vier jaar. In die aflevering bood DeGeneres haar excuses aan aan de fans na een zomer vol controverse. Dit waren berichten dat voormalige en huidige medewerkers van The Ellen DeGeneres Show racisme hadden ervaren, en er angst en intimidatie op de set heerste.

Er is een uitgebreid onderzoek geweest naar de situatie, en schrijver en uitvoerend producent Kevin Leman en producenten Ed Glavin en Jonathan Norman zijn ontslagen.

DeGeneres heeft haar excuses aangeboden: "Ik heb geleerd dat hier dingen gebeuren die nooit hadden mogen gebeuren. Ik neem dat heel serieus. En ik wil zeggen dat het me zo spijt tegen de mensen die getroffen zijn."

Sindsdien zakken de kijkcijfers van de show gestaag. Of dit ertoe zal leiden dat DeGeneres het programma verlaat is onduidelijk. The Ellen DeGeneres Show is al verlengd voor een 19e seizoen en het contract van DeGeneres loopt eind volgend jaar af.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen