search
De serie 'American Gods' gaat na 3 seizoenen helaas geschrapt worden
Series / Nieuws

De serie 'American Gods' gaat na 3 seizoenen helaas geschrapt worden

De serie had nog veel te vertellen, maar de kijkcijfers bleven tegenvallen.

De reis van Shadow Moon (Ricky Whittle) en zijn kompanen is officieel voorbij. De tv-versie van Neil Gaimans American Gods is namelijk officieel na drie seizoenen officieel geschrapt door Starz.

Dit nieuws komt slechts enkele dagen nadat de laatste aflevering van het derde seizoen werd uitgezonden. Volgens The Hollywood Reporter bespreekt Starz momenteel wel nog mogelijkheden met productiemaatschappij Fremantle om de series een duidelijk einde te geven in de vorm van een miniserie of film, maar daar zijn nog geen concrete plannen voor.

Tegenvallende kijkcijfers
Starz zei er het volgende over in een verklaring:

"American Gods keert niet terug voor een vierde seizoen. Iedereen bij Starz is dankbaar voor de toewijding van de cast en de makers, maar ook onze partners bij Fremantle die het relevante verhaal van Neil Gaiman tot leven hebben gebracht."

Volgens THR werd de beslissing genomen nadat de kijkcijfers van de serie bleven tegenvallen: het derde seizoen werd door 65% minder mensen bekeken dan het eerste seizoen. Ook is er een hoop gedoe achter de schermen geweest, waardoor niet alleen showrunners, maar ook acteurs de serie plots verlieten. Nooit een goed teken voor de vruchtbaarheid van een serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen