'Invincible'-serie is bewust extreem bloederig

'Invincible'-serie is bewust extreem bloederig

Amazon Prime Video heeft een enorm bloederige serie en dat is een heel bewuste keuze.

Jim Pedd, 31 maart 2021 om 11:29

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Bedenker Robert Kirkman zegt dat Amazon helemaal geen moeite had met het excessieve geweld dat te zien is in de serie Invincible.
De animatieserie is gebaseerd op de gelijknamige comic van Robert Kirkman. In die comic zit heel wat bloed, geweld en zien we heel wat gestoorde dingen gebeuren die je niet direct zal kennen van comics.

Geen gewone serie
Het is dan ook geen gewone serie. Centraal staat Mark Grayson, die worstelt met zijn plek in de wereld als hij ontdekt buitengewone krachten te hebben. Mark wordt uiteindelijk de superheld Invincible, en in de serie zien we hem heel wat gevaarlijke dagen begaan.

Volgens bedenker Robert Kirkman had Amazon Prime Video daar absoluut geen moeite mee.

"Ik wachtte er echt op om een tikje op mijn schouders te krijgen en van iemand te horen dat ik te ver ging. Maar dat gebeurde nooit. Eerder moedigden ze mij aan, wat heel geruststellend was," aldus Kirkman. "Ik denk dat ze met The Boys hebben geleerd dat geweld soms een doel kan dienen. Het is in dit geval ook echt een essentieel element voor het verhaal dat we willen vertellen."

De serie moet volgens hem namelijk heel duidelijk gaan over de consequenties van het superheldenschap en het geweld waar helden mee te maken krijgen.
Bron: Collider

Lees meer over: Invincible, Robert Kirkman, Amazon Prime Video

Populair nieuws