search
Gerucht: 'Star Trek: Strange New Worlds' krijgt non-binair personage
Series / Nieuws

Gerucht: 'Star Trek: Strange New Worlds' krijgt non-binair personage

De volgende serie in de franchise, Strange New Worlds, kiest mogelijk ook weer vooral voor diversiteit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We kennen de Star Trek-franchise als behoorlijk vooruitstrevend. Dat moet ook gaan gelden voor Star Trek: Strange New Worlds, de serie waar heel wat mensen heel erg naar uitkijken.

De serie volgt namelijk Christopher Pike, Spock en Number One aan boord van de USS Enterprise, voordat James T. Kirk de kapitein werd. Het wordt ook een wat klassiekere Trek-serie, met elke week weer een nieuwe wereld om te leren kennen.

Meer diversiteit
Bovendien schijnt de serie nadruk te leggen op diversiteit. Volgens Giant Freakin Robot zal Star Trek: Strange New Worlds een non-binair crewlid introduceren. het gaat om iemand die Angel heet, maar wel iemand met behoorlijk grote geheimen.

Angel zou volgens de anonieme bronnen van de site namelijk grote geheimen verborgen houden, waaronder "een heel andere persoonlijkheid". Voor de rol wordt volgens de bronnen van de site actief gezocht naar een non-binair acteur.

Overigens heeft Star Trek al twee mijlpalen weten te zetten in Star Trek: Discovery. In die serie zagen we namelijk een non-binair personage genaamd Adira, evenals een trans-personage genaamd Gray. De rollen werden gespeeld door non-binair acteur Blu del Barrio en trans-acteur Ian Alexander.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen