search
Jonathan Nolan en HBO verfilmen Isaac Asimovs 'Foundation'
Series / Nieuws

Jonathan Nolan en HBO verfilmen Isaac Asimovs 'Foundation'

HBO en Nolan werken ook al samen aan een Westworld-serie.

HBO en Interstellar-scenarist Jonathan Nolan zullen een serie maken gebaseerd op Isaac Asimovs sciencefiction-boekenreeks Foundation. Nolan zal de serie ook produceren. Voorheen zouden de boeken verfilmd worden door regisseur Roland Emmerich. HBO werkt samen met Warner Bros. Television aan het project.


Foundation werd oorspronkelijk gepubliceerd als een reeks korte verhalen in Astounding Magazine in 1942, en is een complexe saga over mensen die verspreid over verschillende planeten in het universum leven, onder het bewind van het Galactic Empire. Een psycho-historicus die op wetenschappelijke wijze de toekomst kan zien, merkt op dat het rijk op instorten staat, en doet er alles aan om de kennis van de mensheid te preserveren.

De boeken vormden oorspronkelijk een trilogie (die ook bestond uit Foundation and Empire en Second Foundation, maar Asimov schreef uiteindelijk zeven Foundation-boeken voordat hij overleed in 1992.

HBO en Nolan werken naast Foundation ook samen aan een andere scifi-serie, namelijk een tv-versie van de film Westworld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen