Dit is het oorsprongsverhaal van 'The Walking Dead'-schurk Negan

The Walking Dead geeft oorsprongsverhaal aan Negan

In dit artikel geven we zes cruciale details die je helpen Negan van The Walking Dead te begrijpen.

Jim Pedd, 6 april 2021 09:13

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het tiende seizoen van The Walking Dead dook in zijn laatste aflevering in het achtergrondverhaal van Negan. Daarmee werden zes details over zijn verleden onthuld, die het personage beter verklaren.

Negan debuteerde in de finale van het zesde seizoen en werd een van de meest beruchte personages van de televisieserie. Hoewel hij zonder meer een schurk was, verkenden latere seizoenen andere kanten van Negan. Hij is nu meer aan antiheld. In de aflevering Here's Negan duikt de AMC-serie in zijn verleden.

1. Hoe Lucille overlijdt: Lucille is de vrouw van Negan. Als de uitbraak begint, blijkt dat zij kanker heeft. Negan leert zelf om haar een infuus te geven en haar ziekte te behandelen. Maar als de medicijnen op zijn, gaat hij op zoek naar nieuwe geneesmiddelen. Hoewel Lucille Negan smeekt te blijven, gaat hij toch.

Negan is enkele weken weg en keert terug, om haar daar dood te vinden. Lucille heeft zelfmoord gepleegd door een overdosis pillen te slikken en een plastic zak over haar hoofd te trekken. Negan kan zichzelf er niet toe dwingen haar te doden en steekt het huis in brand.

2. Goed met kinderen: Negan is goed met kinderen. Het blijkt dat hij ooit als gymleraar op een school werkte. Negan kan daarom ook goed omgaan met kinderen als Carl, Judith en Lydia. Bovendien houdt hij ervan om videogames te spelen.

3. Het leren jasje: In een flashback wordt Negan door Lucille onderbroken bij het gamen, omdat hij geld uitgaf aan een leren jasje, waar ze het geld niet voor hebben. Lucille wil het terug brengen, maar geeft het uiteindelijk als huwelijkscadeau terug aan Negan. Ze kon hem nooit terug brengen en voelde zich schuldig dat ze boos was over het jasje. Voor Negan gaat het jasje daarmee verder dan veel andere zaken.

4. Hoe hij zijn knuppel krijgt: Negan krijgt een knuppel via Laura, de dochter van Franklin. Die laatste blijkt medicijnen te hebben waarmee Negan zijn vrouw kan helpen. Voordat hij vertrekt, vraagt Laura of Negan echt alleen een niet-geladen geweer bij zich heeft als wapen. Dat is zo en dus geeft ze hem de knuppel mee.

5. Een van de Saviors: Laura is in de serie een van de eerste Saviors. De jonge vrouw helpt Negan en wordt later een keiharde rechterhand van de schurk. Ze is ook een van de Saviors die naar Alexandria verhuist. Helaas is het Beta die haar vermoordt.

6. Waar komt de naam vandaan?: Na de dood van zijn vrouw, keert Negan terug naar een motorbende om wraak te nemen op hen. Hij redt mensen, maar wel met extreem geweld. Een echte Savior dus.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Negan, jeffrey dean morgan

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws