'Doom Patrol': nog zo'n gave superheldenserie [Dvd]

Doom Patrol en Titans: toch net even toffers dan de CW-series?

Bram de Groot, 06-04-2021 18:44

Warner Bros. en DC Entertainment zetten volop in op verfilmingen van de verschillende personages en avonturen uit de strips van DC Comics. Er zijn onder meer series op The CW en HBO Max en er zijn filmreeksen op het witte doek, allemaal in verschillende Universa.
De serie Doom Patrol behoort tot de reeks waarin Titans bestaat, een reeks met DC-series die werden geboren op het ondertussen uitstervende platform DC Universe. Een succes is de serie zeker en nu kun je seizoen twee op schijf in huis halen.Serie: Doom Patrol - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 9 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888256060 | Release: februari 2021 | Met dank aan: Warner Bros. Home Entertainment

De schijven van deze uitgave van Doom Patrol zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. De voorkant toont de 'Alice in Wonderland'-poster en de achterkant voorspelt een uitgave met een beperkt aantal extra's.

Het tweede seizoen zou eigenlijk tien afleveringen hebben, maar COVID hield dit tegen. Nu zijn er "slechts" negen te zien. Deze zijn verspreid over drie schijven en dat is vaak goed voor de beeldkwaliteit. Het is in dit geval wel jammer dat Warner Bros. niet heeft gekozen om de serie ook in Nederland een High Def-uitgave te geven. Dit gebeurt vaak wel. De Standard Definition is en blijft toch een stuk zwakker in de beeldkwaliteit.

De extra's zijn beperkt tot twee featurettes. De eerste is Doom Patrol: The Magic of Makeup en daarin worden de Make-up kunsten van Derek en Eric Garcia belicht. En dan kun je ook kijken naar Doom Patrol Season 2: Come Visit Georgia PSA en dat is een mooi bezoekje aan de set van de show.


Cliff Steele a.k.a. Robotman, Larry Trainor a.k.a. Negative Man, Rita Farr a.k.a. Elasti-Woman, Crazy Jane en Victor Stone a.k.a. Cyborg zijn weer terug om de wereld te redden - tenminste als ze een manier kunnen vinden om volwassen te worden, figuurlijk en letterlijk.Lees meer over: Doom Patrol, Cyborg, Titans, DC, Joivan Wade, Timothy Dalton, Brendan Fraser

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen

'Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader