search
'Vikings': Wat gebeurde met Rollo na het vijfde seizoen?
Series / Featured

'Vikings': Wat gebeurde met Rollo na het vijfde seizoen?

Opmerkelijk genoeg besteedde de serie geen aandacht meer aan Rollo na het vijfde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vikings is voorbij. Hoewel de serie een mooi einde gaf voor bijna al zijn personages, geldt dat helaas niet voor iedereen. Zo vertelde men niet hoe het met Rollo vergaan is na het vijfde seizoen.

Rollo is natuurlijk de broer van Ragnar Lothbrok, de legendarische noorman die centraal stond in de eerste seizoenen van de serie. Floki en Rollo zijn twee personages die het vanaf het begin tot het einde gehaald hebben.

Hoe ging het met Rollo
In het vijfde seizoen zagen we Rollo nog samen met Lagertha en Bjorn. Hij probeerde hen over te halen om met hem naar Frankia terug te keren. Daar was hij al getrouwd met de dochter van Keizer Charles II, Gisla.

Maar Bjorn wees het aanbod af, en daarna zagen we Rollo niet meer. Toch weten we een en ander over zijn lot.

Rollo keerde dus terug naar Frankia, waar hij de heerser van Normandië was. Zijn verhaal in de serie Vikings was wel voorbij, maar dat geldt niet voor zijn verhaal in Vikings: Valhalla. Volgens maker en bedenker Michael Hirst krijgt hij in die serie enigszins een rol.

Vikings: Valhalla vertelt de verhalen van onder meer de Noorman-koning William the Conquerer. Hij is een afstammeling van Rollo. De echte Rollo overleed trouwens in 930, op 70-jarige leeftijd.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen