Jeffrey Dean Morgan wilde stoppen met acteren na 'Star Trek: Enterprise'

De acteur had zo'n nare ervaring met de serie van Star Trek dat hij het bijna niet meer zag zitten.

Jim Pedd, 07-04-2021 06:00

Jeffrey Dean Morgan overwoog bloedseries om te stoppen met acteren. Dat nadat hij als Xindi-Reptilian Damron te zien was in de sci-fi serie Star Trek: Enterprise.
De acteur was in een rits afleveringen van het derde seizoen van Star Trek: Enterprise te zien. Hij speelde een wetenschapper met kennis van een biologisch wapen. Omdat hij vragen van kapitein Jonathan Archer weigerde te beantwoorden, werd hij gedood.

Geen goede ervaring
Jeffrey Dean Morgan blikte recent terug op zijn tijd in Star Trek: Enterprise en gaf toe dat het nauwelijks een positieve ervaring te noemen viel.

"Het blijkt dat ik claustrofobisch ben. Ik vond het heel moeilijk om het make-up proces mee te maken, met rietjes in mijn neus. Ik ben nog nooit eerder op een set geweest waar ik 's avonds naar huis ging en dacht: 'Waar ben ik mee bezig? Ik heb de slechtste beslissing van mijn leven gemaakt. Ik wil nooit meer acteren.' Ik weet zeker dat het verkeerd was en ik stopte zelfs bijna als acteur. Het was echt verschrikkelijk."

Gelukkig bleef de acteur acteren en kennen we hem nu natuurlijk als de bijzondere antiheld Negan in The Walking Dead.

Overigens is hij niet de enige Star Trek-acteur die achteraf klaagde over de make-up. Zo liet actrice Melanie Smith weten ziek te zijn geworden van alle prosthetica die nodig was om haar er als Tora Ziyal uit te laten zien. En Michael Dorn haatte de make-up stoel waarin hij moest zitten om tot Worf getransformeerd te worden.
Bron: First We Feast

Lees meer over: Jeffrey Dean Morgan, Star Trek Enterprise, Xindi

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in