Meerjarige Netflix-deal voor Meghan Markle en Prins Harry

Primeur: Prins Harry is voor het eerst te zien in een nieuwe docuserie op Netflix

Emma Nota, 7 april 2021 om 18:57

De hertog en hertogin van Sussex hebben een meerjarige deal met Netflix ondertekend. Het eerste project van Meghan Markle (Suits) en Prins Harry richt zich op een belangrijk goed doel van de prins.
In 2014 heeft Harry de 'Invictus Games' opgericht, dit is een wedstrijd in Paralympische stijl voor gewonde veteranen. De werktitel van het project is Heart of Invictus en volgt atleten in hun voorbereiding op de 'Invictus Games' in Den Haag in 2022.

"Sinds de allereerste Invictus Games in 2014 wisten we dat alle deelnemers staan voor veerkracht en vastberadenheid", zei Prins Harry in een verklaring. "Deze serie geeft een kijkje in de ontroerende en opbeurende verhalen van deze sportmensen."

Harry is "trots en opgewonden" om deze bijzondere groep mensen te laten zien. Ze "inspireren en zijn het toonbeeld van menselijk potentieel", aldus de trotse oprichter.

Britse regisseur en Oscar-winnaar Orlando von Einsiedel en producer Joanna Natasegara leiden het project. Naast de uitvoerend producent van Heart of Invictus, zal Prins Harry ook voor de camera verschijnen in de docuserie.

"De documentaire volgt de deelnemers terwijl ze trainen. De serie volgt ook de organisatoren in de voorbereidingen op de Spelen, uitgesteld tot volgend voorjaar", aldus het persbericht van het project.

Meghan Markle en Prins Harry tekenden vorig jaar een meerjarige deal met Netflix. Hun productiebedrijf gaat exclusief documentaires, docu-series, speelfilms en kinderprogramma's maken.

Bron: People

Lees meer over: Prins Harry, Meghan Markle, Invictus Games, Netflix

Informatie over de serie: Suits

Populair nieuws