search

Ons nieuws van donderdag 15 april 2021

3 series op Netflix om nu direct aan te zetten
Series / Featured

3 series op Netflix om nu direct aan te zetten

Dit keer een paar Netflix-series uit de oude doos. Heb jij deze al gezien?

Hieronder tips voor drie series die je eigenlijk al best lang op Netflix te vinden zijn. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Marco Polo | Bing nu! | 2 seizoenen

Marco Polo - gebaseerd op de avonturen van de beroemde ontdekkingsreiziger aan het hof van Kublai Khan - speelt zich af in een wereld vol hebzucht, verraad en intriges. Met onder meer Lorenzo Richelmy, Benedict Wong en Michelle Yeoh.



Sense8 | Bing nu! | 2 seizoenen

In deze meeslepende serie van de makers van The Matrix en Babylon 5 ervaren acht personen via telepathie elkaars leven. Met onder meer Tuppence Middleton, Brian J. Smith, Doona Bae, Max Riemelt, Naveen Andrews, Daryl Hannah en Freema Agyeman.



The Get Down | Bing nu! | 2 seizoenen

New York, 1977. Zes getalenteerde en bezielde jongeren uit de South Bronx jagen hun dromen na. Ze willen met hun supersnelle beats de muziekgeschiedenis veranderen. Met namen als Justice Smith, Shameik Moore, Herizen Guardiola en Skylan Brooks.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's uit een gloednieuwe Stephen King-serie
Series / Foto's

Eerste foto's uit een gloednieuwe Stephen King-serie

De Stephen King-serie Lisey's Story verschijnt binnenkort op Apple TV+.

De films en series die op de verhalen van Stephen King zijn gebaseerd zijn niet meer zomaar op te sommen. Ieder jaar verschijnen wel een aantal producties. Dit jaar staat de serie Lisey's Story op het programma.

Lisey's Story heeft ook veel te bieden. De serie van Apple heeft namelijk hoofdrollen voor de grote namen Julianne Moore (Kingsman: The Golden Circle) en Clive Owen (The Knick), gezichten die we ook zagen tijdens Oscaruitceremonies.

Eerste foto's uit Lisey's Story
King werkte weer mee aan de serie die is geregisseerd door Pablo Larraí­n (Jackie) en geproduceerd door J. J. Abrams. En er zijn meer grote namen: Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight), Dane DeHaan (ZeroZeroZero), Ron Cephas Jones (This Is Us) en Sung Kang (F9: The Fast Saga). Vanaf 4 juni is de show te zien op Apple TV+.

















In de diep persoonlijke, overpeinzende thriller Lisey's Story volgt Lisey Landon (Moore), twee jaar na de dood van haar man, de beroemde romanschrijver Scott Landon (Owen). Een reeks van verontrustende gebeurtenissen zorgt ervoor dat Lisey herinneringen krijgt aan haar huwelijk met Scott, die ze opzettelijk uit haar hoofd heeft gehouden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster ziet deze vervolgserie al helemaal zitten
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster ziet deze vervolgserie al helemaal zitten

Gaten Matarazzo heeft nu al zin in een spin-off voor hemzelf en Joe Keery.

Acteur Gaten Matarazzo heeft het maar druk. De jonge acteur is als Dustin Henderson te zien in de serie Stranger Things en staat ervoor open te tekenen voor een spin-off.

Geruchten die online rond gaan, stellen onder meer dat er misschien een spin-off komt die enkel draait om Dustin en Steve (Joe Keery). Dat klinkt wel tof, maar zou dan hooguit een miniserie kunnen zijn, veel meer dan dat kan je niet echt vertellen lijkt het zo.

Het kan!
Matarazzo sprak met ET Online en vertelde dat hij het nu al ziet zitten om zo'n spin-off te maken. Hij denkt dat het best kan werken:

"Ik denk dat een Dustin-Steve spin-off het heel goed zou kunnen doen, maar dan moet het wel in een vreemd niche format gemaakt worden. Het moet geen volledige serie worden," vertelde Matarazzo aan ET Online.

"Het moet dan een WandaVision-achtige serie worden, of een webserie die naar YouTube komt. Met wekelijks afleveringen waarin ze avonturen beleven, een beetje en sketchshow. Dat zou tof zijn. Dan kan je dat format heel erg breken. Maar ik weet niet of een spin-off rond Dustin en Steve als volwaardige serie zou kunnen werken. Wat gaan ze dan met z'n tweetjes een heel seizoen doen?"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix hitserie 'Bridgerton' heeft zeer goed nieuws voor de fans!
Series / Nieuws

Netflix hitserie 'Bridgerton' heeft zeer goed nieuws voor de fans!

Netflix heeft besloten om Bridgerton meteen twee nieuwe seizoenen te geven.

Hoewel acteur Regé-Jean Page niet terugkeert in Bridgerton, houdt Netflix alle vertrouwen in de serie. Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat er in elk geval een derde en vierde seizoen komt.

Recent kondigde Netflix nog aan dat Bridgerton vier nieuwe castleden krijgt: Charithra Chandran, Shelley Conn, Calam Lynch en Rupert Young. Daarmee is de serie, gebaseerd op de boeken van schrijfster Julia Quinn, in elk geval de komende jaren van een flinke cast voorzien.

Nieuwe seizoenen
Het tweede seizoen van de serie Bridgerton volgt met name Anthony Bridgerton, die gespeeld zal worden door Jonathan Bailey. Wel blijft er een rol voor Daphne Bridgerton (Pheobe Deynevor), die in het eerste seizoen centraal stond met Page.

"Bridgerton overviel ons enorm. Het creatieve team, aangevoerd door Shonda, kende het materiaal en wist een prachtig, emotioneel, romantisch drama voor onze leden te maken. Ze hebben wat opwindende plannen voor de toekomst en wij denken dat het publiek terug zal blijven keren voor deze serie. We zijn van plan voorlopig nog door te gaan met Bridgerton," aldus Bela Bajaria, Netflix's VP voor Global TV van Netflix.

Dat de serie twee nieuwe seizoenen geeft is volgens maker Shonda Rhimes "een sterk teken van vertrouwen in ons werk". Ze is "enorm dankbaar met partners die zo goed meewerken en creatief zijn als Netflix".



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-ster Tom Hiddleston (Thor) legt uit waarom de fans zoveel van 'Loki' houden
Series / Nieuws

Marvel-ster Tom Hiddleston (Thor) legt uit waarom de fans zoveel van 'Loki' houden

Tom Hiddleston vindt het personage vooral heel erg dubbel, eenzaam, verward en denkt dat daar zijn aantrekkingskracht ligt.

Later dit jaar is Loki te zien op Disney+. Het is de nieuwste in een hele lange rits verschijningen van het schurkachtige Marvel-personage, dat in 2011 in de film Thor debuteerde.

Loki is een van de meest geliefde Marvel-personages geworden na al die verschillende verschijningen. En dat ondanks dat hij onder meer Agent Coulson vermoordde in de film The Avengers. Wat is dan zijn aantrekkingskracht?

Heel duidelijk
Wat Tom Hiddleston betreft, is dat heel duidelijk. "Het verhaal van Loki in Thor is heel aangrijpend en vol pathos," begon de acteur. "Hij begint die film als Thors broer en Thor is de erfgenaam voor de troon. Ik denk dat hij oprecht van zijn broer houdt, maar wel een diepe jaloezie voelt, of een onuitgesproken wrok koestert omdat zijn oudere broer de favoriet is van zijn moeder en vader. Loki leert zijn afkomst kennen, die voor hem verborgen gehouden was."

"Loki's progressie naar antagonist zat vol kwetsbaarheid en pijn, zodat aan het einde van Thor, Loki wel de schurk is, maar het publiek wel zag dat dit voortkwam uit een heel aangrijpende combinatie van een gebroken hart, eenzaamheid en verwarring."

Dat het personage heerlijke humor heeft, helpt natuurlijk ook. Vanaf 11 juni te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende tweet officiële 'Game of Thrones'-account! "Winter is coming."
Series / Nieuws

Spannende tweet officiële 'Game of Thrones'-account! "Winter is coming."

HBO lijkt zomaar eens te hinten op de toekomst van Game of Thrones.

De eerste aflevering van Game of Thrones was op 17 april 2011 te zien. Op Twitter waarschuwt het officiële account van de serie nu dat de winter eraan zit te komen. Heeft dat iets te betekenen?

De zin verwijst naar de titel van de eerste aflevering, maar werd in Westeros ook gebruikt door de familie Stark om te waarschuwen voor de komst van de White Walkers en voor de komst van een extreme winter. Fans hopen nu dat het Twitter-account van HBO hint op meer.

Meer Thrones?
De afgelopen twee jaar hebben we geen nieuwe aflevering meer gezien in de franchise. Maar er zit veel, heel veel meer aan te komen. Zo werkt schrijver George R.R. Martin nog aan twee boeken in de A Song of Ice and Fire-reeks. En hij maakt tal van spin-offs.

Bovendien heeft HBO bevestigd dat prequelserie House of the Dragon een volledig seizoen krijgt. Er zijn ook verschillende andere series in de maak in de franchise. Mogelijk hint het account van de serie op Twitter naar eerste beelden of iets dergelijks van een van de series:



Ben je benieuwd naar het materiaal dat er allemaal aan zit te komen? Check dan hier ons overzichtsartikel waarin we alle 7 series uitlichten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwacht vertrek 'Bridgerton'-acteur was een enorme schok
Series / Nieuws

Onverwacht vertrek 'Bridgerton'-acteur was een enorme schok

Dat Regé-Jean Page niet meer terugkeert daar baalt uitvoerend producent Shonda Rhimes enorm van!

Shonda Rhimes, uitvoerend producent van Bridgerton, schrok enorm toen bleek dat hoofdrolspeler Regé-Jean Page niet terug zou keren voor het tweede seizoen.

Het eerste seizoen van Bridgerton verscheen met de Kerst op Netflix. Het was de eerste serie die voortkwam uit een deal tussen Netflix en Rhimes. Het bleek meteen een gouden deal, maar het succes leidde niet tot het blijven van acteur Page.

Erg geschrokken
Dat Page besloot om niet te tekenen voor de gastrol die de producenten voor hem voor ogen hadden, was behoorlijk shockerend voor Rhimes.

"Ik was echt geschrokken, want normaliter gebeurt dat als ik iemand dood laat gaan die er al langere tijd is. En dat hadden we bij hem niet gedaan, hij leeft nog!" begon Rhimes een interview met Vanity Fair.

"Regé-Jean is een krachtig, buitengewoon acteur en dat betekent dat we ons werk gedaan hebben. Elk seizoen weer is het ons werk om de juiste mensen te vinden en deze ongelofelijke romance in elkaar te zetten. Ik weet niet of ik zo'n explosie als deze verwacht had, aangezien elk boek een andere romance volgt. Wat zou het 'lang en gelukkig' na deze combinatie zijn? ik bedoel: Wat zou Regé-Jean doen? Begrijp je wat ik bedoel? We hebben hen een 'lang en gelukkig' gegeven! En nu komt er nog een nieuw koppel om te volgen!"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Simpsons'-acteur zegt "sorry" voor racisme in de populaire serie
Series / Nieuws

'The Simpsons'-acteur zegt "sorry" voor racisme in de populaire serie

Niet iedereen is even blij met het personage Apu en daarvoor zegt Hank Azaria sorry.

The Simpsons is een van de langst lopende televisieseries in de geschiedenis. Sinds december 1989 is de serie onafgebroken te zien geweest.

Maar de samenleving is in de dertig jaar dat de serie bestaat behoorlijk veranderd. Dat betekent ook dat dingen die als acceptabel werden gezien toen de serie begon, tegenwoordig absoluut niet meer kunnen. Denk aan de raciale stereotypen die de serie bevat.

Grote spijt
In 2017 kwam komiek Hari Kondabolu met de documentaire The Problem with Apu, waarin hij via de winkelier keek naar racisme in Amerikaanse series en films. The Simpsons reageerde daarop met de aflevering No Good Read Goes Unpunished, waarin het probleem eigenlijk ontkend werd.

Marge realiseert zich in de aflevering, als ze een kinderboek leest, dat ze de beledigende elementen juist leuk vindt. Die veranderen zou de "emotionele reis" verpesten. En ook het personage Lisa stond in de serie op tegen de kritiek. Maar sindsdien is men bewuster geworden van de problemen.

Zo stopte acteur Hank Azaria met de stem van Apu. En nu zegt hij dat hij gewild had er eerder mee gestopt te zijn: "Over een kleine 31 jaar heb ik een afspraak met het lot. Een deel van mij heeft het gevoel dat ik naar elke persoon van Indiase komaf in dit land moet stappen om persoonlijk sorry te zeggen. En soms doe ik dat, als het ter sprake komt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon komt met nog meer 'The Boys'
Series / Nieuws

Amazon komt met nog meer 'The Boys'

Er komt namelijk een speciale podcast rond het tweede seizoen van The Boys.

Amazon Prime Video blijft voortborduren op het succes van The Boys. Er wordt namelijk gewerkt aan een podcast die past bij de productie van het tweede seizoen.

The Boys bleek met het tweede seizoen nog populairder dan het eerste. Bij critici en het brede publiek deed de serie het goed, met name door de wijze waarop de serie nieuwe uitdagingen bedacht in onder meer de vorm van de Nazi Stormfront.

Een podcast maken
Om het lange wachten op het derde seizoen te verlichten, komt Amazon met een podcast over het maken van het tweede seizoen.

Deze krijgt acht afleveringen, met als titel The Boys: Official Podcast. Die zal gehost worden door journalist Tim Kash, maar krijgt ook gasten als producenten Eric Kripke, Evan Goldberg en Seth Rogen. Ook castleden, waaronder Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Karen Fukuhara en Cash, komen langs.

Alle afleveringen gaan over een breed scala aan onderwerpen, en hoe dit verfilmd zijn. Denk aan de scène waarin we zagen hoe een boot crashte met een walvis. De podcast is beschikbaar op zo'n beetje alle grote podcast-apps, van Apple Podcasts, Amazon Music tot Spofity.

De eerste twee afleveringen debuteren op 15 april, gevolgd door wekelijkse releases. De laatste is op 27 mei te horen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De veelbelovende misdaadserie 'Fatma' verschijnt binnenkort op Netflix
Series / Nieuws

De veelbelovende misdaadserie 'Fatma' verschijnt binnenkort op Netflix

Fans van misdaadseries kunnen binnenkort deze gloednieuwe, veelbelovende serie bekijken...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van misdaadseries kunnen binnenkort hun hart ophalen met een gloednieuwe titel van Turkse bodem. Binnenkort verschijnt op Netflix dan ook de gloednieuwe dramaserie Fatma.

Aan het einde van deze maand is de Turkse misdaadserie Fatma te bekijken op streamingdienst Netflix. De reeks werd bedacht door Ozgur Onurme die eveneens verantwoordelijk was voor het regisseren van verschillende afleveringen. De hoofdrol in de reeks is weggelegd voor Burcu Biricik.

De serie Fatma vertelt het verhaal van een onopvallende schoonmaakster. Een tragische gebeurtenis zorgt er voor dat ze zeer onstabiel wordt. Het gevolg is dat ze een moorddadige reeks neerzet terwijl ze op zoek gaat naar haar echtgenoot. Hij is reeds enige tijd vermist. Tegelijkertijd krijgt ze af te rekenen met een aantal oude wonden.

Mini-serie
De reeks Fatma is geen volwaardige reeks, maar eerder een mini-serie. Ze bestaat dan ook uit slechts 6 afleveringen. De reeks zal te bekijken zijn vanaf 27 april bij streamingdienst Netflix.

Wil je graag alvast een voorsmaakje krijgen van wat deze gloednieuwe misdaadserie allemaal voor jou in petto zal hebben? Bekijk dan zeker even de onderstaande beelden!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van Marvel: 'She-Hulk' komt eraan
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van Marvel: 'She-Hulk' komt eraan

Goed nieuws voor fans van Disney en Marvel Studios: She-Hulk komt eraan.

Mooi nieuws voor fans van Marvel Studios. De opnames van de serie She-Hulk zijn nu officieel van start.

Daarmee komt er snel nog een nieuwe serie aan in de franchise. Ditmaal gaan we extra focus gelegd zien worden op het nichtje van de Hulk, Jennifer Walters. Die rol wordt in de franchise gespeeld door actrice Tatiana Maslany.

Opnames van start
Marvel Studios en Disney moeten nog officieel bevestigen dat de opnames ook echt begonnen zijn. Maar dankzij de officiële website van de Amerikaanse staat Georgia, weten we dat het project op dit moment begonnen is met de opnames.

Georgia is een staat waar films van Marvel Studios wel vaker opgenomen worden, dus dat past wel in de trend. De serie wordt in z'n geheel geregisseerd door Kat Coiro en Anu Valia. De hoofdschrijver van She-Hulk is Jessica Gao.

Actrice Tatiana Maslany speelt in de serie de hoofdrol. Verder is Mark Ruffalo weer te zien als Bruce Banner, ofwel de Hulk. Tim Roth keert voor het eerst sinds de film The Incredible Hulk terug in de rol van Emil Blonsky, ofwel de Abomination. Toen hij die rol speelde, was niet Mark Ruffalo, maar acteur Edward Norton nog te zien als de Hulk.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zit Chris Evans in de serie 'The Falcon and the Winter Soldier'?
Series / Nieuws

Zit Chris Evans in de serie 'The Falcon and the Winter Soldier'?

Een van de castleden van The Falcon and the Winter Soldier heeft een hele grote onthulling, lijkt het.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zit acteur Chris Evans stiekem in de volgende aflevering van The Falcon and the Winter Soldier? De afgelopen vier afleveringen werd het personage John Walker van acteur Wyatt Russell een van de meest gehate personages in het Marvel Cinematic Universe.

Dat komt natuurlijk grotendeels door de manier waarop hij zich gedraagt. Maar de bijzonder knappe manier waarop Evans het personage neerzette, helpt mee. Zou hij in de volgende aflevering zitten? Mogelijk.

Een cameo kan
Acteur Russell sprak tijdens een interview over de mogelijkheid van een verschijning van Chris Evans:

"Heb ik Chris Evans ooit ontmoet? Ik denk het. Ik weet niet of ik ooit 'zijn hand geschud heb, maar ik denk wel dat ik ooit langs hem gelopen ben en oogcontact heb gemaakt. Dat telt als stalken, niet als iemand ontmoeten. Maar, ik denk dat het wel zou kunnen. Je moet wachten tot het einde van de serie en dan zal iedereen denken: 'Oh wow!'"

Daarmee lijkt het erop dat hij zit te trollen, of de geruchten die we hoorden kloppen en we krijgen straks echt Chris Evans even te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen 'Élite' binnenkort te streamen op Netflix
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'Élite' binnenkort te streamen op Netflix

Het vierde seizoen van deze populaire serie komt er binnenkort aan...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor fans van de populaire serie Élite! Het vierde seizoen is binnenkort namelijk te streamen op streamingdienst Netflix.

Nog voor de première van het derde seizoen werd alvast het vierde deel aangekondigd van de serie Élite. Hetzelfde is in tussentijd ook gebeurd met het vijfde seizoen. Ook deze werd reeds aangekondigd nog vooraleer het vierde deel uit de reeks te bekijken is. Dat zal nu echter niet lang meer duren.

18 juni
Het vierde seizoen van Élite is binnenkort te bekijken op streamingdienst Netflix. Het nieuwe seizoen zou te streamen zijn vanaf 18 juni. Inmiddels werd er door Netflix ook een korte teaser de wereld ingestuurd.

Niet voor alle personages geldt dat ze vanaf 18 juni terug te zien zijn in de reeks. Voor het vierde seizoen geldt dan ook dat er afscheid werd genomen van verschillende castleden. Zomaar even vijf vaste leden van de cast hebben er dan ook voor gekozen om de serie te verlaten.

Wil je alvast een leuk voorsmaakje krijgen van het nieuwe seizoen? Dan is het bekijken van de onderstaande teaser de moeite waard!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom keert Q terug in 'Star Trek: Picard'?
Series / Nieuws

Waarom keert Q terug in 'Star Trek: Picard'?

Je kan je afvragen waarom het personage terug keert in de serie, en daar is nu antwoord op.

Paramount+ onthulde kortgeleden de eerste trailer van het tweede seizoen van [url1=https://www.primevideo.com/detail/0TADTFDN6AK2XMC7HMLX0HFRPO]Star Trek: Picard/url1]. Uit die beelden bleek van John de Lancie voor het eerst terugkeert in de franchise als Q.

Het is mooi nieuws voor de fans, want Q paste heel goed bij de avonturen van hoofdpersoon Jean-Luc Picard. Dat we nu een tweede seizoen krijgen rond Picard, maakt het passend dat Q ook weer te zien is.

Waarom moest Q terugkeren?
Producent Akiva Goldsman vertelde tegenover The Hollywood Reporter het volgende over de terugkeer van het personage:

"Er zijn heel wat mensen die Q als een verraderlijke god zien, niet waar? En dat is hij ook. Maar hij is een behoorlijk belangrijke aanwezige in het leven van Picard. Er zit heel wat discussie in het tweede seizoen van Picard als het aankomt op de oorsprong van verbondenheid. Q is in zekere zin de bliksemafleider daarvoor, omdat hij een van de diepste - niet zoals met Riker of Beverly Crusher - en meest unieke relatie van Picard was."

Dat belooft dus wat voor het tweede seizoen van de serie, dat in de loop van 2022 te zien zal zijn op Paramount+. Hier in Nederland debuteren nieuwe afleveringen vermoedelijk weer op Amazon Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.