search
Waarom keert Q terug in 'Star Trek: Picard'?
Series / Nieuws

Waarom keert Q terug in 'Star Trek: Picard'?

Je kan je afvragen waarom het personage terug keert in de serie, en daar is nu antwoord op.

Paramount+ onthulde kortgeleden de eerste trailer van het tweede seizoen van [url1=https://www.primevideo.com/detail/0TADTFDN6AK2XMC7HMLX0HFRPO]Star Trek: Picard/url1]. Uit die beelden bleek van John de Lancie voor het eerst terugkeert in de franchise als Q.

Het is mooi nieuws voor de fans, want Q paste heel goed bij de avonturen van hoofdpersoon Jean-Luc Picard. Dat we nu een tweede seizoen krijgen rond Picard, maakt het passend dat Q ook weer te zien is.

Waarom moest Q terugkeren?
Producent Akiva Goldsman vertelde tegenover The Hollywood Reporter het volgende over de terugkeer van het personage:

"Er zijn heel wat mensen die Q als een verraderlijke god zien, niet waar? En dat is hij ook. Maar hij is een behoorlijk belangrijke aanwezige in het leven van Picard. Er zit heel wat discussie in het tweede seizoen van Picard als het aankomt op de oorsprong van verbondenheid. Q is in zekere zin de bliksemafleider daarvoor, omdat hij een van de diepste - niet zoals met Riker of Beverly Crusher - en meest unieke relatie van Picard was."

Dat belooft dus wat voor het tweede seizoen van de serie, dat in de loop van 2022 te zien zal zijn op Paramount+. Hier in Nederland debuteren nieuwe afleveringen vermoedelijk weer op Amazon Prime Video.



Aanbevolen artikelen