12 opvallende feiten uit de trailer voor 'Star Trek: Picard' seizoen 2

12 feiten uit Star Trek: Picard seizoen 2 trailer

De trailer voor het nieuwe seizoen van Star Trek: Picard laat meer zien dan je zou denken.

Jim Pedd, 7 april 2021 16:48

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De eerste trailer voor het tweede seizoen van Star Trek: Picard was eindelijk te zien. Die zit vol hints en verwijzingen die meteen een beeld geven van wat we in het tweede seizoen mogen verwachten.
Vandaag zetten we de belangrijkste verwijzingen en hints op een rij.

1. De wijngaard van Picard keert terug. In het eerste seizoen zagen we die locatie heel kort, maar hij is nu weer te zien in de trailer.

2. In de voice-over zegt Picard dat 'tijd' de echte 'final frontier' is, de laatste grens dus. Dat betekent dat we nog heel wat interessante ontwikkelingen kunnen verwachten.

3 10:05 is het tijdstip dat we op een klok zien staan. Een antieke klok op het bureau van Picard, die interessant kan zijn omdat deze duidelijk links aan het thema van tijd.

4. De 'reckoning tablet' is te zien: een oeroud artefact dat toebehoort aan de Bajorans. Een tablet dat al eens leidde tot een grote oorlog omdat daar een gevangen profeet van de Bajorans in zat.

5. Een schilderij van de Enterprise hangt boven de schoorsteenmantel. Het is te zien als Picard 'geschiedenis' zegt.

6. We zien ook een oude com-badge van de Enterprise-D te zien, het oeroude ontwerp dat we kennen van vroeger.

7. Op het bureau ligt een oeroude editie van Paradise Lost van John Milton. Het epische gedicht ging over de verleiding van Adam en Eva.

8. Er ligt ook een model van de USS Stargazer, het eerste schip van Picard. En dat is een tijdperk dat nauwelijks bekeken is tot nu toe.

9. In de trailer zien we opmerkelijk genoeg ook een zandloper die verkeerdom loopt. Wellicht dat de tijd dus teruggedraaid wordt?

10. Een schaakbord staat ook op een tafeltje, wat betekent dat er wellicht iets leuks te gebeuren staat weer.

11. Queen of Hearts: die kaart zien we liggen op het schaakbord. Een kaart die past binnen de set die Data in handen had in de eerste scène van deze serie.

12. Niemand minder dan Q keert terug, horen we via de stem van acteur John de Lancie.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek Picard, Paramount Plus, Patrick Stewart

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws