search
Dit is de beste streamingdienst qua originele content
Series / Streaming-diensten

Dit is de beste streamingdienst qua originele content

Althans, dat vindt een groep Amerikanen die meededen aan een onderzoek.

Netflix werd in 1997 opgericht en begon tien jaar later met het distribueren van online content. Pas in 2013, met de lancering van House of Cards, kwam de streamingdienst echt op.

In de jaren daarna hebben heel wat andere streamingdiensten geprobeerd mee te vissen in de vijver van Netflix. Die zetten nu allemaal in op de productie van originele content. Maar wie heeft nou de beste?

De beste Originals
In de Verenigde Staten werd een onderzoek gedaan naar de verschillende streamingdiensten en dan met name naar de originele content. Want, hoewel Netflix op dit moment met meer dan 200 miljoen abonnees de grootste van de wereld is, hijgt Disney+ in de nek en zal die dienst het waarschijnlijk eind volgend jaar al overnemen.

Volgens de Wall Street 2021 Streaming Survey, blijft Netflix de beste content hebben; dat vindt in elk geval 39 procent van de Amerikanen die meededen aan het onderzoek.

Netflix wordt daarna gevolgd door Amazon Prime Video (met 12% van de stemmen). Daarna pas komen Disney+, Hulu en HBO Max (met 6-7% van de stemmen) in het rijtje. Daarmee is duidelijk dat Netflix het best beoordeeld wordt als het op originele content aankomt. Maar dat wil niet zeggen dat niemand dan andere diensten heeft; het gemiddelde Amerikaanse huishouden heeft 2,5 streamingdiensten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen