search

Ons nieuws van vrijdag 16 april 2021

'League of Legends'-fans opgelet: er komt een live-action serie!
Series / Nieuws

'League of Legends'-fans opgelet: er komt een live-action serie!

League of Legends heeft heel wat moois voor de fans in petto, lijkt het zo.

We wisten al dat Riot Games werkt aan een League of Legends-animatieserie, genaamd Arcane. Maar nu blijkt dat het bedrijf veel grotere plannen heeft met de franchise.

Op de website van Riot kan je namelijk twee vacatures vinden voor mensen die moeten helpen het "League of Legends filmuniversum" uit te bouwen. Zo moeten ze meewerken aan een live-action televisieserie en een film. In de vacatures wordt expliciet verwezen naar live-action projecten.

League of Legends
Het is duidelijk de intentie van het bedrijf om te bouwen aan een filmuniversum, vol met bioscoopfilms en series, die ook gedeelde doelen hebben. Dat betekent vermoedelijk dat het bedrijf net als bijvoorbeeld Marvel Studios en DC Films onderling verbonden projecten uit wil brengen.

"Je zal helpen de strategie voor Riots Live Action Content Creation-zaken uit te bouwen, een zaak die pas net begint. Je leidt het ontwikkelteam voor televisie, en werkt mee aan de ontwikkeling van series voor het League of Legends-filmuniversum en nieuwe franchises", lezen we in de vacature.

League of Legends is een game waarin spelers het tegen elkaar opnemen en hun deel van een gamekaart moeten beschermen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'The Mandalorian' deden eerst alsof een heel andere Jedi in het tweede seizoen zou verschijnen
Series / Nieuws

Makers 'The Mandalorian' deden eerst alsof een heel andere Jedi in het tweede seizoen zou verschijnen

Niet Luke Skywalker, maar Plo Koon zou in het tweede seizoen zitten, hielden de makers de cast voor.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van The Mandalorian kwam tot een einde met een grote knaller aan het einde van het seizoen. Actrice Katee Sackhoff, die te zien is als Bo-Katan in het seizoen, laat nu weten dat de acteurs een heel andere Jedi voorgeschoteld kregen.

Tot groot plezier van fans van The Mandalorian, was aan het einde van het tweede seizoen niemand minder dan Luke Skywalker te zien. Die haalde een compleet legioen aan Darktroopers neer, en redde zo Din Djarin, Grogu en de rest van de bende.

Heel erg geheim
Nu blijkt dat de makers wel heel ver gingen om de verschijning van de legendarische Jedi geheim te houden. Opmerkelijk genoeg vertelt Sackhoff dat zij en de rest van de cast te horen kregen dat Plo Koon hen kwam redden als Jedi.

Dat is vooral opmerkelijk omdat Plo Koon dood ging in de film Star Wars: Revenge of the Sith. Op het moment dat Order 66 uitgevaardigd werd door Palpatine, schoten zijn kloontroepen hem neer.

Wel speelde Plo Koon een grote rol in animatieserie Star Wars The Clone Wars, wat betekent dat het personage in de toekomst een grote toekomst zal houden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde afgelopen week 10 series toe: check hier welke!
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde afgelopen week 10 series toe: check hier welke!

Check hier het complete nieuwe aanbod van Netflix de afgelopen paar dagen.

Er verschenen de afgelopen week tien nieuwe series op Netflix. We beginnen met de series die nieuwe afleveringen kregen en daarna de series met nieuwe seizoenen.

The Circle (1 seizoen + 4 afleveringen): Status en strategie botsen in deze combinatie van sociaal experiment en competitieserie waarin onlinedeelnemers zich een weg flirten, bonden en faken naar 100.000 dollar.

The Flash (S07E07): Na een brute aanval wordt Frost erin geluisd. Ondertussen mag Chester zijn eerste plaats delict onderzoeken en krijgen Barry en Iris te maken met een logee.

Supergirl (S06E03): Terwijl Lena en Lex de strijd uitvechten om de leiding over Luthor Corp, krijgt Kara er een nieuwe bondgenoot bij.

En verder
Kregen deze series nieuwe seizoenen.

The Real Housewives of Beverly Hills (4 seizoenen): Deze populaire realityserie vindt plaats in Beverly Hills, waar vrouwen op hoge hakken vechten als vijanden, samen drinken als vrienden en flink wat drama veroorzaken.

My Love: Six Stories of True Love (1 seizoen): Zes stellen uit verschillende delen van de wereld vertellen over hun langdurige liefde in deze tedere portretten die zijn gefilmd in de loop van een jaar.

Sisyphus (1 seizoen): Een onmogelijk incident laat een geniaal technicus de gevaarlijke geheimen van de wereld zien; en een vrouw uit de toekomst die naar hem zoekt.

Hello, Me! (1 seizoen): Miserabel en zonder succes. Een vrouw denkt dat ze haar magische touch kwijt is. Tot op een dag haar jongere zelf verschijnt en verandering eist.

Mighty Express (3 seizoenen): Maak een ritje met de Mighty Express, een team van treinen en hun kindervriendjes die problemen op het spoor overwinnen door snel na te denken en samen te werken!

Dad Stop Embarrassing Me (1 seizoen): De inspiratie voor deze comedy haalde de maker en hoofdrolspeler Jamie Foxx uit de relatie met zijn dochter Corinne. Video's. Dad Stop Embarrassing Me!

Why Are You Like This (1 seizoen)l: Drie beste vrienden proberen om te gaan met werk, plezier, identiteitspolitiek, hookups en wilde nachten uit in deze scherpe blik op het leven van millennials in Melbourne.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook paranoiathriller 'Arlington Road' krijgt een tv-serie
Series / Nieuws

Ook paranoiathriller 'Arlington Road' krijgt een tv-serie

De thriller uit 1999 met Jeff Bridges, Tim Robbins en Joan Cusack naar het kleine scherm.

De hype van het vertalen van bioscoopfilms naar tv-series is nog lang niet voorbij. Nu is het de thriller Arlington Road die een eigen tv-serie krijgt, uiteraard zonder de cast uit de film.

Het is wel weer regisseur Mark Pellington die bij de serie betrokken is die gemaakt moet gaan worden voor de streamingdienst Paramount+. Volgens Deadline wordt het verhaal nu geschreven door Seth Fisher en CBS Studios en Village Roadshow Television zijn de producerende studio's.

Arlington Road: De serie
De serie gaat over een man die ervan overtuigd is dat zijn buren extremisten zijn. Een gevoelig onderwerp dat ongetwijfeld de nodige aandacht zal krijgen als de show eenmaal te zien is.



In de film zag je nog namen als Jeff Bridges, Tim Robbins en Joan Cusack. Het verhaal gaat over Michael Faraday, een professor gespecialiseerd in onderzoek naar terrorisme. Door zijn natuurlijke achterdocht vertrouwt hij zijn nieuwe buren Oliver en Cheryl Lang (Robbins en Cusack) niet. Hierboven zag je mogelijk al de trailer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: Andor' wordt meer dan plastic figuurtjes die omvallen
Series / Nieuws

'Star Wars: Andor' wordt meer dan plastic figuurtjes die omvallen

Stellan Skarsgard gelooft niet zo dat Star Wars echt een franchise voor volwassenen is, lijkt het.

Acteur Stellan Skarsgård speelt een van de hoofdrollen in de serie Star Wars: Andor. Hij legde tijdens een gesprek met The Daily Beast uit waarom hij het zo de moeite waard vond om voor het project te tekenen.

Het is niet bekend welke rol Skarsgård speelt in de televisieserie. We weten enkel dat hij de kans om te werken met showrunner Tony Gilroy al voldoende de moeite waard vond om voor het project te tekenen.

Heel volwassen
"Toen ik Rogue One zag, had het duidelijk een sterke atmosfeer en het leek wat volwassener. En dat viel te danken aan Tony Gilroy, die nu de showrunner is," begon Skarsgård. "Dus hopelijk wordt dit ook meer dan een stel kleine plastic mensen die omvallen."

Daarmee klinkt Skarsgård niet als de grootste Star Wars-fan, maar laat hij impliciet wel weten dat de televisieserie een andere richting in gaat dan andere projecten in de franchise. Bovendien lijkt de serie daarmee ook wat diepgang te hebben die we soms wel een beetje missen in de franchise.

Gilroy nam Rogue One over van Gareth Edwards en gaf de film tijdens die heropnames opnieuw vorm.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onheilspellende poster 'Star Wars: The Bad Batch' toont Palpatine
Series / Posters

Onheilspellende poster 'Star Wars: The Bad Batch' toont Palpatine

Het ziet er niet per se heel goed uit voor de helden in Star Wars: The Bad Batch.

Op 4 mei debuteert Star Wars: The Bad Batch. Dan krijgen we een 70 minuten durende aflevering te zien, alvorens de serie terug gaat naar een normaler format voor animatieseries.

Vandaag is er een gave poster voor de serie van Disney+ en Lucasfilm vrijgegeven. Die laat zien dat Emperor Palpatine een belangrijke rol krijgt in het eerste seizoen van de serie. En dat wijst er niet per se op dat het er heel goed uit ziet voor de helden.

Star Wars: The Bad Batch
The Bad Batch volgt een groep elite en experimentele klonen van de Bad Batch. Die moeten een weg vinden in het rap veranderende sterrenstelsel, in de directe nasleep van de Clone Wars. Leden van de Bad Batch hebben elk een eigen exceptionele vaardigheid, waardoor ze buitengewoon effectieve soldaten en een formidabele crew zijn.

Hieronder kan je de poster zien:



Star Wars: The Bad Batch wordt geproduceerd door Dave Filoni, Athena Portillo en Jennifer Corbett. Alledrie hebben ze een duidelijke band met de franchise, dus dat betekent heel wat moois voor fans.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de beste streamingdienst qua originele content
Series / Streaming-diensten

Dit is de beste streamingdienst qua originele content

Althans, dat vindt een groep Amerikanen die meededen aan een onderzoek.

Netflix werd in 1997 opgericht en begon tien jaar later met het distribueren van online content. Pas in 2013, met de lancering van House of Cards, kwam de streamingdienst echt op.

In de jaren daarna hebben heel wat andere streamingdiensten geprobeerd mee te vissen in de vijver van Netflix. Die zetten nu allemaal in op de productie van originele content. Maar wie heeft nou de beste?

De beste Originals
In de Verenigde Staten werd een onderzoek gedaan naar de verschillende streamingdiensten en dan met name naar de originele content. Want, hoewel Netflix op dit moment met meer dan 200 miljoen abonnees de grootste van de wereld is, hijgt Disney+ in de nek en zal die dienst het waarschijnlijk eind volgend jaar al overnemen.

Volgens de Wall Street 2021 Streaming Survey, blijft Netflix de beste content hebben; dat vindt in elk geval 39 procent van de Amerikanen die meededen aan het onderzoek.

Netflix wordt daarna gevolgd door Amazon Prime Video (met 12% van de stemmen). Daarna pas komen Disney+, Hulu en HBO Max (met 6-7% van de stemmen) in het rijtje. Daarmee is duidelijk dat Netflix het best beoordeeld wordt als het op originele content aankomt. Maar dat wil niet zeggen dat niemand dan andere diensten heeft; het gemiddelde Amerikaanse huishouden heeft 2,5 streamingdiensten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: 'Wolverine'-serie op komst voor Disney+
Series / Nieuws

Gerucht: 'Wolverine'-serie op komst voor Disney+

Het personage Wolverine zou debuteren op Disney+ met een bijzondere serie.

Mocht je fan zijn van X-Men personage Wolverine, hebben we vandaag mogelijk goed nieuws voor je. Er gaan verschillende geruchten rond over een nieuwe serie rond de X-Men.

Heel lang was Hugh Jackman te zien als Logan, ofwel Wolverine. Maar met de film Logan nam hij afscheid van het personage. Wat echter niet wil zeggen dat hij dan niet terug kan keren, maar de toekomst lijkt erop te wijzen dat er een nieuwe acteur gecast wordt in de rol.

Nieuwe Wolverine
Volgens That Hashtag Show werkt Disney+ samen met Marvel Studios aan een anthologieserie rond Wolverine. De bedoeling is om verschillende momenten in het leven van Logan te bekijken.

We zouden "de uitgebreide geschiedenis van Wolverine" verkennen in de serie. Dat dan op een manier, dat er ook mogelijkheden zijn om het personage voor te laten komen in diverse films rond de X-Men.

Naast That Hashtag Show, hebben we ook Giant Freakin Robot dat beweert dat Marvel eigenlijk zou willen dat Taron Egerton de rol speelt. Die kan echter niet en daarom zou men gekozen hebben voor Karl Urban. Een interessant verhaal dus!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Saved by the Bell' seizoen 2 bevat eerbetoon aan overleden Screech-acteur
Series / Nieuws

'Saved by the Bell' seizoen 2 bevat eerbetoon aan overleden Screech-acteur

De vorig jaar overleden Dustin Diamond was niet te zien in het eerste seizoen van de reboot.

Tiffany Thiessen, die de populaire Kelly Kapowski speelde in Saved by the Bell, heeft goede hoop dat seizoen 2 van de reboot-serie een eerbetoon zal bevatten aan de vorig jaar overleden Dustin Diamond, ofwel Screech.

Diamond speelde Screech 10 jaar van zijn leven; in de oorspronkelijke serie en in Saved by the Bell: The College Years.

Peacock bracht vorig jaar de nieuwe versie van Saved by the Bell uit en dat was een enorm succes. Daarom komt er natuurlijk een tweede seizoen. Het meest opmerkelijke aan de reboot was dat veel van de oorspronkelijke acteurs, zoals Thiessen en Mark-Paul Gosselaar (Zack Morris) terugkeerden. De afwezigheid van Screech werd verklaard door het feit dat hij samen met een robot in het International Space Station woonde.

R.I.P. Screech
Diamond zou voordat hij de diagnose van kanker kreeg er alles aan hebben gedaan om terug te keren als Screech, maar dat mocht niet baten. Thiessen hoopt daarom dat de makers eer zullen betonnen in het nieuwe seizoen:

"Het zou me verbazen als seizoen 2 geen eer betoont aan Screech. Ik weet dat de schrijvers momenteel werken aan de nieuwe afleveringen en dat we in de zomer beginnen met de opnames."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen Netflix-serie 'Russian Doll' krijgt opvallend castlid
Series / Nieuws

Tweede seizoen Netflix-serie 'Russian Doll' krijgt opvallend castlid

Een beroemde Zuid-Afrikaanse acteur zal te zien zijn naast hoofdrolspeler Natasha Lyonne.

Sharlto Copley (District 9, Chappie, Elysium, Maleficent) is de nieuwste toevoeging aan de cast van het tweede seizoen van Netflix-serie Russian Doll.

Copley is de nieuwste grote naam die aan de cast wordt toegevoegd. Eerder werd al onthuld dat ook Annie Murphy en Carolyn Michelle Smith te zien zullen zijn naast hoofdrolspeler Natasha Lyonne in de nieuwe afleveringen.

Lyonne speelt in de serie Nadia Vulvokov, een cynische jonge vrouw die in New York City keer op keer om het leven komt en terugkeert naar een feestje dat diezelfde avond in haar naam wordt gevierd. Nadia moet er alles aan doen om deze tijdlus te ontsnappen.

Russian Doll werd bedacht door Lyonne, die de serie samen met Amy Poehler en Leslye Headland produceert. De opnames van het tweede seizoen zijn momenteel volop in gang.

In de zomer zijn de nieuwe afleveringen te streamen via Netflix. Plotdetails worden vooralsnog geheimgehouden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen voor 'The Falcon and the Winter Soldier'?
Series / Nieuws

Tweede seizoen voor 'The Falcon and the Winter Soldier'?

De serie The Falcon and the Winter Soldier doet het behoorlijk goed op Disney+, dus waarom niet?

Acteur Sebastian Stan houdt vol dat hij niets gehoord heeft over een mogelijk tweede seizoen voor The Falcon and the Winter Soldier. We krijgen nog maar één aflevering te zien in de serie, en dan is de boel alweer voorbij.

Centraal staan Sam Wilson en Bucky Barnes, de twee frenemies die een wereldwijd avontuur beleven in hun pogingen een groep gewelddadige vrijheidsstrijders tegen te houden. Onderweg moesten ze onder meer samenwerken met hun vroegere vijand Baron Zemo en oud-bondgenoot Sharon Carter. En dealen met de nieuwe Captain America: John Walker.

Tweede seizoen
Marvel Studios heeft een hele rits verschillende series in de maak voor Disney+. Eigenlijk is van vrijwel alle series maar 1 seizoen besteld, maar we weten van Marvel-baas Kevin Feige dat hij ervoor open staat om meerdere seizoenen te maken.

Maar helaas wilde Feige niet bevestigen om welke series dat gaat. Wel gaf hij toe dat The Falcon and the Winter Soldier helemaal geschikt is om een nieuw seizoen te gunnen.

Tegenover Collider zegt acteur Sebastian Stan van niets te weten. "Eerlijk gezegd, hebben we daar nog niets over gehoord. Maar zoals altijd weet ik niet wat de volgende stap zal zijn. Dat weten wij eigenlijk nooit. Misschien sommige mensen wel, zoals Robert Downey Jr., maar ik niet."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwacht goed nieuws: 'Warrior' krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

Onverwacht goed nieuws: 'Warrior' krijgt derde seizoen

De serie Warrior werd geannuleerd op Cinemax, maar krijgt nu een nieuw seizoen van HBO Max.

Er komt een derde seizoen voor martial arts-serie Warrior. Het eerste seizoen debuteerde in 2019 en introduceerde de kijker in een actierijk verhaal dat zich in de negentiende eeuw afspeelt.

De serie baseerde zich op schrijfwerk van martial arts legende Bruce Lee. We volgen Andrew Koji's Ah Sahm, die naar San Francisco verhuist. In de eerste twee seizoenen zagen we hoe Sahm betrokken raakte bij de Tong-oorlogen.

Groot publiek
De serie Warrior begon op Cinemax, maar werd geannuleerd toen de zender al zijn originele programma's cancelde wegens teruglopende abonnementen. Maar de serie van Jonathan Tropper trok een groot publiek op HBO Max en blijkt nu ineens vernieuwd.

HBO Max kondigde namelijk aan dat er een nieuw seizoen komt. CCO Casey Bloys prees voorgaande seizoenen van de franchise voor "de dynamische actie en relevante verhalen". En Shannon Lee, de kleindochter van Bruce Lee zei:

"Justin [Lin], Jonathan en ik waren erg blij toen Warrior op HBO-platformen geplaatst werden, waar nieuwe fans de serie konden ontdekken. Dat we de kans krijgen om nog een seizoen te maken, maakt dat we dankbaar zijn en we applaudisseren voor HBO Max, dat het belang begrijpt van het vertellen van dit verhaal en dat hiermee representatie in onze industrie blijft ondersteunen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher'-cast kreeg wel heel toffe wrapping gift
Series / Nieuws

'The Witcher'-cast kreeg wel heel toffe wrapping gift

Acteur Henry Cavill had ook dit tweede seizoen een mooi cadeau voor de andere castleden.

De opnames van het tweede seizoen van The Witcher zijn nu officieel afgerond. Het lijkt erop dat acteur Henry Cavill een traditie die hij bij het eerste seizoen begon voortzet.

Na het eerste seizoen gaf hij alle castleden namelijk een mooie recreatie van het logo van The Witcher. Dat heeft hij nu weer gedaan.

Wrapping gift
Om te vieren dat de opnames afgerond zijn, gaf Henry Cavill zijn mede-castleden een cadeau. Dat bleek uit een bericht op Twitter van acteur Paul Bullion, die de rol van mede-Witcher Lambert speelt.



Bullion noemt in zijn Tweet ook de moeilijkheden die kwamen kijken van het maken van opnames tijdens de pandemie. Gek is dat niet, want de opnames kwamen meermaals stil te liggen als gevolg van het coronavirus.

Zo waren er lockdowns waarmee men moest dealen tijdens de opnames, maar blesseerde acteur Henry Cavill zijn been vervolgens ook nog eens. Ondanks die uitdagingen, heeft men het tweede seizoen weten af te ronden en de problemen overwinnen.

Nu is het nog wachten op de release.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt in de rest van april nog veel series toe
Series / Featured

Netflix voegt in de rest van april nog veel series toe

Check hier alle content die je de komende paar dagen nog nieuw kan verwachten in april.

De maand april is nu iets meer dan halverwege. Vandaag zetten we de rest van de content op een rij die je kan verwachten de komende paar dagen.

Why Are You Like This (seizoen 1), 16 april: Drie beste vrienden combineren werk, plezier, identiteitspolitiek, daten en wilde avonden stappen in deze vlijmscherpe satire over het leven van twintigers in Melbourne.

Fast & Furious Spy Racers (seizoen 4), 16 april: Een overheidsinstantie zet tienerchauffeur Tony Toretto en zijn avontuurlijke vrienden in om in het criminele straatracecircuit te infiltreren asl undercoverspionnen.

Seraph of the End: Vampire Reign (seizoen 1), 16 april: N aeen dodelijke virusepidemie dienen de paar kinderen die de ramp hebben overleefd als voedsel voor de vampiers die de wereld overnemen. Maar een groepje kinderen vecht terug.

Luis Miguel - The Series (seizoen 2), 18 april: Deze serie vertelt het levensverhaal van de populaire zanger Luis Miguel uit Mexico, die al meer dan vier decennia zijn Latijns-Amerikaanse publiek weet te bekoren.

Izzy's Koala World (seizoen 2), 20 april: Op het Australische Magnetic Island redden de jonge koalaverzorgster Izzy Bee en haar familie schattige dieren in nood en helpen ze om terug te keren naar de natuur.

Zero (seizoen 1), 21 april: Een verlegen tiener die onzichtbaar kan worden, sluit zich aan bij de strijd om zijn buurt te verdedigen, ook al ontsnapt hij liever om zijn artistieke droom na te jagen.

Life in Colour with David Attenborough, 22 april: Deze docuserie verkent de natuur met innovatieve technologie vanuit een fris perspectief, waarbij dieren kleur gebruiken om te overleven en te gedijen in het wild.

Shadow and Bone, 23 april: Duistere krachten spannen samen tegen de wees en kaartenmaker Alina Starkov, die een buitengewone kracht blijkt te hebben en die het lot van haar door oorlog verscheurde wereld kan veranderen.

Fatma (seizoen 1), 27 april: Na een tragische gebeurtenis verandert een onopvallende schoonmaakster in een seriemoordenaar en neemt wraak voor oud leed, terwijl ze haar vermiste man zoekt.

Sexify, 28 april: Een jonge vrouw en haar vrienden verkennen de wereld van intimiteit terwijl ze een seksapp willen lanceren.

The Innocent, 30 april: Een moord wordt per ongeluk gepleegd. Die leidt een man in een donker gat van intriges en moord. Precies als hij liefde vindt, brengt een telefoontje zijn nachtmerrie terug,
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.