'League of Legends'-fans opgelet: er komt een live-action serie!

League of Legends-fans opgelet: er komt een serie!

League of Legends heeft heel wat moois voor de fans in petto, lijkt het zo.

Jim Pedd, 16 april 2021 om 19:44

We wisten al dat Riot Games werkt aan een League of Legends-animatieserie, genaamd Arcane. Maar nu blijkt dat het bedrijf veel grotere plannen heeft met de franchise.
Op de website van Riot kan je namelijk twee vacatures vinden voor mensen die moeten helpen het "League of Legends filmuniversum" uit te bouwen. Zo moeten ze meewerken aan een live-action televisieserie en een film. In de vacatures wordt expliciet verwezen naar live-action projecten.

League of Legends
Het is duidelijk de intentie van het bedrijf om te bouwen aan een filmuniversum, vol met bioscoopfilms en series, die ook gedeelde doelen hebben. Dat betekent vermoedelijk dat het bedrijf net als bijvoorbeeld Marvel Studios en DC Films onderling verbonden projecten uit wil brengen.

"Je zal helpen de strategie voor Riots Live Action Content Creation-zaken uit te bouwen, een zaak die pas net begint. Je leidt het ontwikkelteam voor televisie, en werkt mee aan de ontwikkeling van series voor het League of Legends-filmuniversum en nieuwe franchises", lezen we in de vacature.

League of Legends is een game waarin spelers het tegen elkaar opnemen en hun deel van een gamekaart moeten beschermen.

Bron: IGN

Lees meer over: League of Legends, Riot Games, Televisieserie

Populair nieuws